Muhtar Yiğit başıboş köpeklerin barınaklarda beslenmeli

Cadde ve sokak aralarında sürüler halinde başıboş gezinen köpeklerin tehlike arz ettiğini söyleyen Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, sokak köpeklerinin belediyelere ait barınaklarda beslenmesini istedi.

Cadde ve sokak aralarında sürüler halinde başıboş gezinen köpeklerin tehlike arz ettiğini söyleyen Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, sokak köpeklerinin belediyelere ait barınaklarda beslenmesini istedi.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesinde geçtiğimiz günlerde sokak köpeklerinin bir kadına saldırarak yaralanmasına neden olması üzerine konuşan Muhtar Ali Yiğit, mahallelerinde zaman zaman köpek saldırılarının meydana geldiğini ifade ederek, sokak köpeklerin ıslah edilmesiyle ilgili öneride bulundu. 
Muhtar Yiğit, başıboş gezen sokak köpeklerinin barınaklarda bakılması durumunda hiçbir tehlikeye neden olmayacaklarını söyleyerek “Hayvan severler, mevcut barınakların yetersiz kaldığını, şartların daha da iyileştirilmesini önerebilir ve öncülük edebilir. Asıl hayvanseverlik budur. 
Başıboş sokak köpeklerini toplayıp kısırlaştırıp tekrar aynı yere bırakmak sorunu çözmüyor. Onların daha rahat bir yaşam alanında şartları daha da iyileştirilmiş barınaklara yerleştirilmesi insan dostu köpekler için yapılacak iyiliğin başında gelir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
  Sayıları gittikçe artan ve sürü halinde gezen sokak köpekleri yüzünden insanların işe gidiş gelişlerinin kabusa dönüştüğüne dikkat çeken Yiğit, “Evinden çıkıp sokakta yürümeye korkan, işe gidip gelmesi kabus haline dönüşen insan hakkının gasp edildiğinin bilinmesi gerçeğini unutmamak gerekir. Köpeklerin yeri sokaklar değil, tıpkı medeni ülkelerde olduğu gibi, temiz, sağlıklı barınaklar olmalı ve sokaklardan tüm köpekler toplanarak, sağlık kontrollerinin yapılabildiği, açlık çekmedikleri yeni kurulacak rehabilitasyon merkezlerinde barındırılabilirler. Bilindiği gibi şehrimizde hayvan rehabilitasyon merkezi sadece Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mevcut. İlçelerimizde hayvan rehabilitasyon merkezleri yoktur. 
Haliyle toplanan sokak köpekleri şehrimizde sadece 1 tane ile sınırlı olan hayvan rehabilitasyon merkezine götürülüyor. Sayı fazlalığından ötürü hem yaşam koşulları hem de bakımları zorlaşıyor. Oysa ilçe belediyeleri de bu konuya hassasiyet gösterseler, her ilçe bir veya birden fazla yaşam koşulları iyileştirilmiş hayvan rehabilitasyon merkezleri yapsa, hayvan sever vatandaşlarımızın, kurulacak barınaklara yardımda bulunarak hayvanlara çok daha fazla faydalı olmaları mümkün olacaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme