Kayısı ağaçlarında sonbahar mücadelesi hatırlatması

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya'da kayısı üreticilerine ağaçlarda sonbahar mücadelesi hatırlatması yapılarak, yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele istendi.

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da kayısı üreticilerine ağaçlarda sonbahar mücadelesi hatırlatması yapılarak, yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele istendi. 


  Dünyaca tanınmış ve milli ekonomiye katkısı olan kayısı, Malatya ve civarındaki çiftçilerin en önemli gelir kaynağını teşkil ediyor. İhraç ürünü bu meyve ağaçlarından daha fazla verim alınması ve hastalığa yakalanmamaları için sonbaharda yapılması gerekenler hatırlatıldı. 


  Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit yaptığı açıklamada, kayısı ağaçlarında görülen hastalıklara karşı etkin mücadele yapılması gerektiğini belirterek, “Sayın kayısı üreticileri. İlimiz için çok önemli olan kayısı ağaçlarında her yıl görülen hastalıklarla bilinçli bir mücadele etmek başta gelen göreviniz ve menfaatiniz icabıdır. Sonbaharda yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi. 


  Üreticilerin, bahçelerinde önceki yıllarda aşırı dal kurumaları, kanserli yaralar ve aşırı zamk akıntısı varsa 2-3 yılda bir kesinlikle  yüzde 3’lük bordo bulamacı kullanması gerektiğini bildiren Macit, sonbaharda hastalıklarla yapılacak mücadele konusunda il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabileceği gibi, ayrıntılı bilginin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü web sitesinden de öğrenilebileceğine kaydetti.

Bakmadan Geçme