İkinci el otomobil satanlar tedirgin

İkinci el otomobil satanlar bu ara tedirgin. Fiyat yüksek olduğundan dolayı talep az vatandaş araç almakta kaçınıyor. Yeterlilik belgesinin biran önce yürürlüğe girmesiistendi.

İkinci el otomobil satanlar bu ara tedirgin. Fiyat yüksek olduğundan dolayı talep az vatandaş araç almakta kaçınıyor.  Yeterlilik belgesinin biran önce yürürlüğe girmesiistendi.


 Piyasada sıfır araçların yeterince bulunamadığından dolayı ikinci el araç fiyatlarının arttığını belirten galerici esnafı, fiyatların bu gidişle düşmeyeceğini de söyledi 


  İkinci el araç piyasasını değerlendiren Malatya Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın, fiyatların bu gidişle düşmeyeceğini ifade ederek, “ 2. el araç piyasası umduğumuzdan daha çok yüksek fiyattan gitmekten. Fiyat yüksek olduğundan dolayı talep az vatandaş araç almakta kaçınıyor.  Vatandaşlar bu rakımların düşmesini bekliyor ama böyle devam ederse rakamlar düşmez. Tam tersine yükselmeye devam eder.  Şuan esnaf arkadaşlarımız araç bulmakta sorun yaşıyor. Bunun en büyük sebebi ise araç satış siteleri. Bize yeterlilik belgesi verildi ama yürürlüğe konulmadı. Bunun bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz “ dedi 


  Talep olmamasına rağmen fiyatların yükseldiğini ifade eden Yalçın, sebebinin sıfır araç üretiminin çok düşük olmasından kaynaklı olduğunu vurguladı. Yalçın,” Sıfır araç şuan piyasada fazla bulunmuyor. Bu konuda yetkililerin harekete geçip gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bir ara 2. el araç fiyatı sıfır fiyatlarını üzerinde satıldı. Yani 2021 model 2. araç 2021 model sıfır araçta daha yüksek fiyata satılıyordu. Şuanda en düşük araba fiyatı 40 binde başlıyor 500 bine kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme