Dokunulmayacak Alan Kalmayacak

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, halkın 12 Eylül 2010 anayasa referandamunda hükümete bir nevi yetki verdiğini belirtip, 'Dokunulmayacak alan kalkmayacaktır' dedi.


Karanlıkta kalmış birçok olayın üzerine gidilip konunun yargıya intikal ettirildiğini söyleyen AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "12 Eylül 2010 trihinde yapılan anayasa refrandumunda yüzde 58 oy ile milletmiz bir nevi el atılmayan konulara el atılma yetkisi verdi. 12 Eylül 2010 trihinde yapılan anayasa referandumu öncesinde, CHP, MHP, BDP hep birlikte yeni anayasaya hayır demek için milletin karşısına çıktılar. AK Parti ve karşısındakiler şeklinde geçen referandumda evet oyu ile halkımız
dokunulmayan konulara dokunulma yetkisi verdi. İnsanlarımız diyor ki, sorgulanmayacak kişi ve kurum kalmayacaktır. Yapanın yanına kalmayacak. CHP'nin isyanı burada başlıyor. Çünkü o zaman kadar CHP, yargıya ve sisteme müdühale ediyorlardı. Milletimiz yeni anayasaya 'evet' demesiyle CHP'nin elindeki erguman ortadan kalkmış oldu. Feveranları ve isyanları da bu nedenledir " ifadelerini kullandı.
İmam hatiplileri ve meslek liselerini en çok etkileyen üniversiteyi giriş sınavında katsayı eşitsizliği konusunda AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmayı CHP'nin tekrar Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlatan Bülent Tüfenkçi, "CHP'li milletvekilleri imam hatiplerin katsayı eşitsizliğinin giderilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri zaman genel başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "Hani siz CHP olarak değişmiştiniz. Yeni CHP olmuştunuz"diye sormasından sonra
Kılıçdaroğlu, "Bu bizim partimizin kurumsal talebi değil, birkaç milletvekili aradaşımız başvuru yapmış diye ifade etti. Başbakanımız da "Siz orda necisiniz, bostan korkuluğu musunuz? demişti. Bu CHP'nin zihniyeti böyledir" şeklinde konuştu.
"CHP zihniyeti, bir fakirin fukaranın, kapıcının çocuğunun kaymakam, mühendis, vali ve hakim olmasını istemiyorlardı. Seçkinci topluluğun kendi kontrollerinde idarede yer almasını istedikleri için böyle kısıtlamalar getiriyorlardı" diyen Tüfenkçi, "Ama, AK Parti iktidarı yaptığı düzenlemelerle katsayı adaletsizliği ortadan kaldırıldı" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme