Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapay zekalı robotlar iş başında

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde özel bir firma tarafından üretilen yapay zeka robotları 'Ada 7', 'Mini Ada' ve 'Servis Robotu' tanıtımı yapıldı. Robotlar yakın zamanda hastanede ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacak.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde özel bir firma tarafından üretilen yapay zeka robotları ’Ada 7’, ’Mini Ada’ ve ’Servis Robotu’ tanıtımı yapıldı. Robotlar yakın zamanda hastanede ziyaretçilere hizmet vermeye başlayacak.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleşen robot tanıtım toplantısına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Ethem Hamamcı, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz, hastane yöneticileri ve personelleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan TÖTM Ar-ge Biyomedikal Birim Sorumlusu Ömer Çam, hastanede robotların kullanım alanlarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Ömer Çam, hastanede robotların vatandaşların hizmetine kullanılmasının pozitif etki oluşturacağına dikkat çekti.

Firmanın Ürün ve Proje Sorumlusu Hüseyin Işık ise ’Ada 7’, ’Mini Ada’ ve ’Servis Robotu’ adı verilen yapay zeka robotlarının genel özellikleri hakkında kısa bir sunum yaptı. Robotların otonom özelliğiyle ön plana çıktıklarını söyleyen Işık, yapay zeka robotların hastanede çeşitli alanlarda kullanılabileceğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise robot firmasının Ürün ve Proje Sorumlusu Hüseyin Işık’a çeşitli sorular yönelterek robotlar hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve beraberindeki heyet “Ada 7”, “Mini Ada” ve “Servis Robot”na sorular yöneltti. Robotlar Rektör Prof. Dr. Kızılay’ın sorularına yanıt verdi.

Sağlık hizmetlerinde teknolojik yenilikleri çok hızlı bir şekilde benimseyen TÖTM, yapay zekâlı robotlarla vatandaşlara sunulan sağlık hizmetini arttırmayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme