Telefonumu Dinliyorlar

Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, Malatya Adliyesi'ne gelerek babasının ölümüne ilişkin gelişmeler hakkında bilgi aldı.


Tunceli Jandarma Alay Komutanı iken 1994 yılında lojmanında ölü bulunan ve intihar ettiği açıklanan eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun soruşturma dosyası, 17 yıl sonra Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından açılmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 9 Haziran 2011 tarihinde Albay Kazım Çillioğlu'nun Düzce'de bulunan mezarını açtırarak, yaptırdığı otopside Adli Tıp Kurumu, Albayın kürek kemiğinde kurşun deliği,
kaburgalarında kırık, saç köklerinde arsenik olduğunu rapor etmişti.
Yaşanan gelişmeler üzerine Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, Malatya Adliyese'ne gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Açıklama yapan Gökhan Çillioğlu, "Soruşturmayla ilgili gelişmelerden haberdar olmak ve bilgi paylaşımı için geldim. Malum Adli Tıp Raporu geldi. Bununla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz" dedi.
Adli Tıp Raporu'nu sonucu ile ilgili olarak ise Gökhan Çillioğlu, "1994 yılından beri aynı düşünce içerisindeyiz. Mezar açılırken de aynı bulgular görüldü. Ben mezar açılırken oradaydım. Adli Tıp Kurumu, arseniğin de tespitini yapmış saç köklerinde. Bizim için olumlu gelişmeler. İnşallah olumlu bir netice alacağız. Devletin tüm kurumları çok hassas çalışıyor. Bu konuda çok sayıda ifade var. Gereken yapılıyor diye düşünüyorum" diye konuştu.
Babasına ait olayın 17 yıl sonra tekrar gündeme gelmesi ile ilgili olarak da Gökhan Çillioğlu, "Bu sürecin şimdi gündeme gelmesi tamamen referanduma bağlı. 2010 yılındaki referandum sonrasında sivil yargının bizim dosyamıza bakması, bizi ümitlendirdi. Biz müracaatımızı yaptık" dedi.
Soruşturmanın başlamasının ardından telefonunun bir kurum tarafından dinlemeye alındığını iddia eden Gökhan Çillioğlu, "Şahsımın kullandığı, belirli bir kurum usulsüz olarak dinleme kararı aldırarak, şahsımı dinliyor. Benim görüşüm, Malatya'da soruşturma başladıktan 4 gün sonra benim telefonum dinlemeye alınıyor. Ben telefonumda sürekli tanıklarla konuyla ilgili istişareler yapıyorum. Bu kurumlar ve kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söylüyorum. Kendileri hakkında suç duyurusunda
bulunacağım. Maddi, manevi tazminat davası açacağım, dinleyenler belli" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme