Teknokent Malatya'nın Prestif Projesi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Teknokentin Malatya için prestij bir proje olduğunu belirtirken, Petrol Analiz Laboratuvarı'nın ise Türkiye'de sayılı kurumlardan birisi olduğunu söyledi.


TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ile Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi üniversiteyi ziyaret ederek, burada Teknokent projesi ile Petrol Analiz Laboratuvarı’nın çalışmaları hakkında bilgi aldılar.
İlk olarak Teknokent inşaatı alanında yapılan incelemede rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, teknokent projesine Samsun ile birlikte başladıklarını ifade ederek, “Biz geri kaldık diye üzülüyoruz. Ama halen onlar ihale safhasında. Biz yüzde 60’ını geçtik. Biran buraya tamamlayarak, bir çok şirketimiz yer bekliyor. Şirketler prafebrak yerlerde bekliyor. Birçok şirket hazır vaziyette, bizden teknokentin bitmesini bekliyor. Şirket olarak sermaye artışına gittik ve üniversite olarak 1 milyon TL’sini biz karşılayacağız. Geri kalanı da Komisyon Başkanımız Mücahit beyin özel desteği ve girişimleri ile sağlayacağı katkı ile buraya bitirmeyi hedefliyoruz. Eğer burayı bu yıl bitirmezsek, hepimiz çok üzülürüz” şeklinde konuştu.
Milletvekili Fındıklı ise, projenin tamamlanması için gereken desteği sağlamaya çalışacağını belirterek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüşüp, desteğin devamını sağlayacaklarını kaydetti. Fındıklı, 1 milyon TL tutarında destek konusunda girişimlerini olduğunu, ancak Teknokentin şirket ortaklarının da projeye destek vermesi gerektiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Çelik, Teknokentin Malatya için bir prestiji projesi olacağını ifade ederek, “Malatya gibi sanayileşen, 3 tane organize sanayi bölgesi bulunan bir kentte bilginin ticarileşmesi amacıyla bir kuluçka merkezi. Sanayici ile bilim insanı buluşturan bir proje” dedi.
Heyet, daha sonra Bilimsel Araştırmalar Koordinasyon merkezi’ni ziyaret ederek, burada Merkez Müdürü Prof. Dr. Eyüphan Yakıncı’dan bilgi aldılar.
Petrol Analiz Laboratuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal, ise Türkiye’de akaryakıt analizi yapan sayılı merkezlerden birisi olduklarını belirterek, EPDK ile yapılan anlaşma gereği, 10 yıl süreyle petrol analizi yapacaklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Önal, 2011 yılında EPDK dışı 505 ve EPDK kapsamında ise bin 024 adet numunenin geldiğini söyleyerek, EPDK’ya kesilen faturaların tahsilatında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
Heyet, basına kapalı olarak Petrol Analiz Laboratuarı’nı gezdiler.

Bakmadan Geçme