Sıcaklar Hayvanları Da Etkiliyor

Lopez İsimli Dana Her Gün Soğuk Su İle Serinletiliyor

Malatya’da hava sıcaklığının bunaltıcı seviyeye ulaşması hayvanları da olumsuz etkiliyor. Battalgazi ilçesinde bir çiftçi, sıcaklar karşısında Lopez adlı danasını günde üç kez soğuk su ile yıkıyor.
Battalgazi ilçesine bağlı Yarımcahan Mahallesi’nde hayvancılık ile uğraşan Hasan Arkın isimli çiftçi, aşırı sıcaklardan etkilenen Lopez adlı danasını her gün 3 defa soğuk su ile yıkayarak sıcaklar karşısında önlem alıyor.
Özellikle öğleden sonra hissedilen sıcaklığın 40 derecenin üstünde seyretmesi nedeniyle sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Sıcaklar karşısında vatandaşlar, klimalı ortamlarda serinlemeye çalışırken hayvanlar ise yaşanan aşırı sıcaklardan nasibini alıyor. Hasan Arkın isimli çiftçi ise, Lopez adını verdiği danasını her gün 3 defa yıkayarak serinletiyor. Sıcaktan bunalan hayvanların huysuzluk çıkardığını söyleyen çiftçi Arkın, aşırı sıcağın insanları olduğu gibi hayvanları da olumsuz etkilediğini belirterek, “Sıcaktan dolayı hayvanların iştahı kesiliyor. Bunun önüne geçmek için hayvanları sık sık dışarıya çıkararak hortum suyu ile serinletmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Hayvanlarının içinde en çok sıcaktan etkilenenin Lopez isimli danası olduğunu ifade eden Arkın, “İnekleri ve düveleri günde bir defa serinletmek amacıyla yıkıyorum fakat Lopez suyu çok seviyor. Günde en az iki defa su ile yıkayıp serinletiyorum. Neredeyse her gün yıkıyoruz. Oda artık alıştı bu duruma" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme