Şeker Fabrikasında Ücretsiz Fazla Mesai Eylemi Bitirildi
Şeker-İş Malatya Şubesi üyeleri, Malatya Şeker Fabrikası'nda geçici statüdeki işçilerin kadrolu hale getirilmesi amacıyla başlattıkları 2 saat ücretsiz fazla mesai yapma eylemini sona erdirdi. Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat,...
Şeker-İş Malatya Şubesi üyeleri, Malatya Şeker Fabrikası’nda geçici statüdeki işçilerin kadrolu hale getirilmesi amacıyla başlattıkları 2 saat ücretsiz fazla mesai yapma eylemini sona erdirdi. Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, yaptıkları eylemin amacına ulaştığını belirtti.
Şeker-İş Malatya Şubesi üyeleri tarafından 28 Nisan’da başlatılan ücretsiz fazla mesai bitirildi. Şeker-İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ile işçiler Malatya Şeker Fabrikası bahçesinde birlikte basın açıklaması yaptı. Nuri Murat, burada yaptığı konuşmada, genel merkezlerinin 28 Nisan’da aldığı karar çerçevesinde 2 saatlik ücretsiz fazla çalışma eyleminin sona erdirildiğini bildirdi. Bu karar alınırken bazı makamlara mesaj vermek, bir konuya dikkat çekmek, aksayan bazı işleri düzeltmenin amaçlandığını söyleyen Murat, “Şeker fabrikalarında çalışan geçici statüdeki işçilerin kadrolu hale getirilmesi amacıyla gerek siyaset mercilerine, gerek ilgili bakanlıklara, gerek özelleştirme idaresinin bu konuda dikkat çekmek istedik. Sektörün geleceği açısından bunları dile getirmeyi hedefledik. Tabi sendikamızın bir özelliği var. Bizim amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek ile işimiz olmaz. Biz vatanımızı seven bir sendikayız. Bilindiği gibi 1998 yılından beri şeker fabrikalarına hiçbir eleman alınmamış. Özelleşti, özelleştirilecek mantığıyla bakıldığından teknolojik yenilik yapılmadı. Gerçekten sıkıntılarımız var. Bunlara dikkat çekmek için böyle bir eylem yaptık” diye konuştu.
Eylemin amacına ulaştığını ifade eden Murat, “İlgili alanlarda büyük yankı uyandırdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel başkanımızı davet etti. Bu sevindirici bir gelişmedir. Olumlu bazı adımlar atıldı. Özellikle geçici işçilerimiz yıllardır göz ardı edildi. Çünkü taşeron düzenlemesiyle ilgili çalışma gündeme geldiğinde, bizim geçici işçilerimiz gündeme gelmemişti. Bu konuda farkındalık oluşturmak için bu eyleme girişmiştik. Maliye Bakanı’nın talimatıyla, Çalışma Bakanı’nın girişimleriyle 5620 sayılı yasada bir değişiklik yapılacağı, bu yasa çalışmasının tamamlanma aşamasına gelindiğini öğrendik. Bu bizim açımızdan sevindirici bir durum. Türk Şeker Genel Müdürlüğü’ne vekalet eden hemşerimiz Sami Ölmeztoprak Beyin de Maliye Bakanı’na ‘3 bin tane işçinin kadro alması yetmez, 2 bin tane daha işçi alınması gerekiyor’ şeklindeki ifadesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.