Ramazan'da Et Fiyatı Artmadı

Malatya'da Ramazan ayında et fiyatının artmadığı bildirildi.


Etlik hayvan işletmesi bulunan Veteriner Hekim Hüseyin Pektaş, Ramazan ayı nedeniyle kırmızı et fiyatının yükselmediğini belirterek, "Geçen Ramazan ile aynı fiyatta et satıyoruz. Perakendede etin kilosu 18,50 TL ile 24 TL arasında et satışı yapıyoruz" dedi. "Son yıllarda halkımız kırmızı et yemekten uzaklaşıyor. Balık ve tavuk ile et ihtiyacını doldurma çabasındalar" diyen Pektaş, şöyle konuştu:
"Yıllar önce Malatya’da günlük tüketim 12-14 ton iken, aradan 25 sene geçti yine aynı rakamlarda tüketim var. Artık beyaz et ve balık yerini doldurdu. Kırmızı eti halkımız daha fazla tüketirse daha sıhhatli olurlar. İnsanlarımızda B 12 vitamini eksik çıkmaktadır. Et ve karaciğerde, yeşil bitki ve rokada B 12 vardır. B 12 eksikliği olmaması için bunların bol tüketilmesi lazım."
İnsanların en fazla tabi gıdaları az tükettiğinden dünya standartlarında beslenemediğine dikkat çeken Pektaş, "Çok alt sınırlarda gıda alıyoruz. Standartlarda gıda alımı bakımından bir bölü 5 oranında fakiriz. Bu rakamı yüksek seviyeye çıkarmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme