Öğrencilerle Bir Araya Geldiler

İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları, çocukların sağlık sorunlarını dinlemek, ağız, el hijyeni kontrolü yapmak, ayrıca görme keskinliği ve renk körlüğü taraması yapmak üzere Şehit Albay İ. Karaoğlanoğlu Ortaokulu'nda...

İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları, çocukların sağlık sorunlarını dinlemek, ağız, el hijyeni kontrolü yapmak, ayrıca görme keskinliği ve renk körlüğü taraması yapmak üzere Şehit Albay İ. Karaoğlanoğlu Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldiler.
Okuldaki öğrenciler tarafından sevinçle karşılanan İnönü Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları (YYD), ocuklara bilgiler verdiler ve onların sorunlarını dinlediler.
Öğrencilere, dişlerini korumak için diş hekimliği öğrencileri tarafından flor uygulandı. Çocuklara diş fırçalama yöntemlerini öğreterek, onları diş fırçalamaya teşvik etmek amacıyla fırçalamanın önemini anlatan gönüllüler, çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye ettiler.
Hijyen konusunda da eğitim veren Genç YYD’liler, renk körlüğü ve görme keskinliği taraması da yaparak, ortaokul çocuklarına katkı sağlamaya çalıştılar. Tespit edilen sağlık sorunları noktasında öğrencilere profesyonel destek alınması için ilgili birime yönlendirilmek üzere tavsiyelerde bulundular.

Bakmadan Geçme