Maşti'de Mehmetcik Yoğunluğu

Terör olaylarının tırmandığı bugünlerde, vatani görevlerini yapmak için silah altına alınan asker adayları, MAŞTİ'de yakınları tarafından davul ve zurna eşliğinde halaylarla görev yerlerine uğurlanıyor.Malatya'da 1995/3 tertip olarak...

Terör olaylarının tırmandığı bugünlerde, vatani görevlerini yapmak için silah altına alınan asker adayları, MAŞTİ’de yakınları tarafından davul ve zurna eşliğinde halaylarla görev yerlerine uğurlanıyor.
Malatya’da 1995/3 tertip olarak vatani görevlerini yapacak olan asker adayları bugünlerde uğurlanıyor. Her gün şehit haberlerinin geldiği bugünlerde askere gidecek olanlar, omuzlarında Türk Bayrağı ile gidecekleri şehirlere davul zurna ile gönderiliyor. Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ)’nde bugünlerde davul ve zurnalar susmazken annelerin gözlerinde ise yaş dinmiyor. Konvoylar eşliğinde MAŞTİ’ye gelen asker adayları daha sonra yakınlarının omuzlarında Türk Bayrağı ile birlikte otobüslere bindiriliyor.
Hüznün hiç eksik olmadığı MAŞTİ’de askeri birliklerine teslim olmak için otobüslere binen kınalı kuzularının ardından ise gözyaşı döken anneler dualarla çocuklarını askere gönderiyor. Uğurlama töreni nedeniyle terminalde yoğunluk yaşanırken polis ekipleri de güvenlik önlemlerini iki katına çıkarmış durumda.

Bakmadan Geçme