Malatya'da teröre ve İsrail'e lanet yürüyüşü

Malatya'da yüzlerce kişi İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulme tepki için yürüyüş yaptı. Kalabalık, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen PKK saldırısı sonucu şehit düşen askerlere de dua etti.

Malatya’da yüzlerce kişi İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulme tepki için yürüyüş yaptı. Kalabalık, Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen PKK saldırısı sonucu şehit düşen askerlere de dua etti.

Malatya’da Filistin ve şehitler için yürüyüş düzenlendi. Soykan parkında toplanan kalabalık daha sonra ellerinde Türk ve Filistin Bayrakları ile birlikte İnönü Caddesi üzerinden yürüyerek terör örgütüne ve İsrail’e tepkilerini sloganlarla dile getirdiler. Yürüyüş sırasında çocuklar Filistin’de katledilen bebeklere de dikkat çekmek adına temsili olarak kan bulaşmış beyaz kefenleri kucaklarında taşıdılar.

Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Malatya Park AVM önünde son bulurken burada platform adına bir konuşma yapan Mesut Demir, “Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize şifalar temenni ediyoruz” dedi.

Terörü lanetlediklerini belirten Demir, “Memleketimize kast eden, emperyalistlerin maşası olan hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Teröristlerin arkasındaki şer odaklarının tüm insanlık için bir tehdit olduğunu bir kere daha haykırıyoruz. Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız” ifadelerine yer verdi.

Filistin’de 10 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 23 bini aşkın sivilin katledildiğine de dikkat çeken Demir, “Vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslara arası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Biran önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karlı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır” diye konuştu.

Çok sayıda STK’nın destek verdiği eyleme Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile her hafta sessiz yürüyüşleri ile İsrail’i protesto eden hekimler ve sağlık çalışanları da destek verdi. Eylem sonunda ise hayatını kaydeden şehit ve Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme