Madem'in Faaliyetleri Anlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi'nin (MADEM) faaliyetleri düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı.MADEM hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’nin (MADEM) faaliyetleri düzenlenen basın toplantısıyla anlatıldı.
MADEM hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Şube Müdürleri ile uzman eğitimciler ve aileler katıldı. Basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, MADEM’in 27 Nisan 2012 tarihinde kurularak faaliyetlerine başladığını anımsattı. Mumcu, son zamanlarda Malatya’da artan boşanma oranlarından dolayı yıpranan aile kurumunun korunması, aile içinde iletişimi arttırmak, eşler arası sağlıklı diyaloglar kurmak, çocuk, anne, baba ilişkisini geliştirmek, topluma sağlıklı bireyler kazandırmak, çocukların okul motivasyonunu artırmak, çocukların eğitim dönemlerinde aileleri ile olan ilişkilerini güçlendirmek, yapıcı ve katılımcı olmak, bireylerin kendilerine yeterli hale gelmelerinin ve sorun çözme yeteneklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıkıldığını vurguladı.
HUKUKİ DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ VERİLİYOR
Nisan 2012’den bugüne kadar bireysel danışmanlık hizmetinden faydalanan, yönlendirilen, seminerler sonrası görüşülen, MADEM tarafından verilen eğitim hizmetlerinden faydalananlar olmak üzere toplamda 10 bini aşkın kişiye ulaşıldığını kaydeden Mumcu, “Ailede problem çözme, eşler arası iletişim, aile içi şiddet, aile içi iletişim, boşanma nedenleri, çocuk yetiştirmede anne baba rolü, madde bağımlılığı ve korunma yolları, ailede dayanışma ve paylaşım, evliliği sarsan yanlışlar, anne baba ve çocuk ilişkileri ve benzeri yaklaşık 40 konuda seminerler verildi. Bu seminerlerin 273’ü sivil toplum kuruluşlarında, 365’i okul-semt konağı gibi eğitim merkezlerinde, 35’i de kamu kurum ve kuruluşları, çeşitli ilçelerimiz ve merkezimizde olmak üzere ailelere, öğrencilere, velilere verdiğimiz eğitimler-seminerler bugüne kadar 673’e çıkmıştır. Ayrıca 2012’den bugüne kadar bin 400 bireysel görüşme ve hukuki danışmanlık için 55 kişiye da avukat görüşmesi sağlanmıştır. Her hafta Cuma günleri, Malatya Barosu ile yaptığımız protokole istinaden aile ile sınırlı kalmak kaydıyla görevli avukatlarımız ücretsiz olarak merkezimizde hukuki danışmanlık desteği veriyor. Yine MADEM’in yürüttüğü Anne Üniversitesi Projesi de ilk mezunlarını vermiş olup 33 kişiye katılım belgeleri verilmiştir. Projenin yeni dönemi de 60 kişinin katılımıyla İnönü Üniversitesi’nde devam etmektedir. Ayrıca MADEM tarafından eğitim amaçlı olarak aile içi iletişim konusu karikatür diliyle ‘Çizgilerle Aile’ kitapçığı hazırlanmış ve 6 bin adet basılarak dağıtılmıştır” dedi.
MADEM’in hizmetlerinden yararlanan Ayşe Topaloğlu, “Verilen hizmetlerden çok memnun kaldım. Bu merkez vesilesiyle bazı sıkıntılarımızı aştık. Halen de bireysel danışmanlık hizmeti alıyoruz. Belediyenin özellikle kadınlara hitap eden sanat kurslara gibi çok faaliyetleri var ve bunlar çok güzel. Aslen Malatyalı değilim. Tayin dolayısıyla geldik ve belediyenin hizmetlerinin bize çok katkısı oldu” şeklinde konuştu.
Şeyda Ertunç ise MADEM’in kurulduğu tarihte haberdar olduğunu ancak o zamanlar müracaat etmeye ihtiyaç duymadıklarını kaydetti. Ertunç, “Daha sonra ihtiyaç doğunca soluğu burada aldım. Gerçekten çok yararlandım, çok faydasını gördüm. Bayağı bir katkısı oldu bize. Hocalarımızdan çok memnunuz. Çünkü aileye, arkadaşa, komşuya anlatamadığımızı gelip burada bire bir görüşerek anlatıyoruz. Güzel yollar gösteriyorlar” diye konuştu.

Bakmadan Geçme