Kurban Bayramı'nda kurban olmak istemiyorsanız, trafik kurallarına uyun

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak olan vatandaşlarla sürücüleri uyararak, 'Kurban Bayramı'nda kurban olmak istemiyorsanız, trafik kurallarına uyun.' uyarısında bulundu.

Keskin: “Bayram yolculuğunda hem trafik kurallarına uyalım, hem de koronavirüs tedbirlerine uyalım"

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak olan vatandaşlarla sürücüleri uyararak, "Kurban Bayramı'nda kurban olmak istemiyorsanız, trafik kurallarına uyun." uyarısında bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla açıklama yapan aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, ”Kurban Bayramını acısız, mutlu ve huzurlu geçirmek istiyorsak trafik kurallara uyalım. Ailesini ve ülkesini seven trafik kurallarına uysun. Trafik kazalarını en büyük sebebi tedbirsizlik ve kurallara uymamaktır. Kurban Bayramı'nda kurban olmak istemiyorsanız, trafik kurallarına uyun, saygıyı, sevgiyi ve sabrı unutmayın, yani 3S’yi unutmayın. Ayrıca koronavirüs nedeniyle kesinlikle Sağlık Bakanlığının açıklamış olduğu tedbirlere de  her zaman uyalım, Kurban Bayramında daha çok uyalım.  Önceki bayramlarda mesajlarımızda şunu söylüyorduk;  ‘Mutlaka aracınızı kontrol ettirin, öyle yola çıkın’ diye.  Bu kez hem aracınızı kontrol ettirin, hem de kendiniz ve beraberinizdekileri sağlık kontrolünden geçerek yola çıkın, diyoruz. Hem trafik kurallarına uyalım, hem de koronavirüs ile ilgili mücadele tedbirlerine uyalım." ifadelerini kaydetti.

Kurban Bayramı alışverişinin sağlık açısından daha ferah olan sokak ve caddelerdeki esnaflardan yapılmışını da isteyen Keskin, “Ekonomik acıdan AVM’lerin sağlıksız olduğunu, hastalıklı olduğunu  söylüyorduk. Ama gerçekten insan sağlığı içinde kapalı mekanların, kalabalık ortamların ne kadar ciddi zararlı olduğunu bir kez daha gördük. Bayram alışverişinin cadde ve sokaktaki esnaflarımızdan, mahalle esnafımızdan yapılması hem insan, hem de ülke ekonomisi için daha sağlıklıdır” önerilerinde bulundu.

Keskin, “Kurban Bayramında Ayasofya Camii’nde ilk defa 86 yıl sonra Bayram Namazının da kılınacak olması da ayrı bir mutluluk ve bayramdır bizler için. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu yiğitliğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk ve İslâm dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyor; Bayram'ın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Keskin, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ilk defa devlet eliyle kuru kayısının alınacak olmasını açıklanmasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatyalılara Kurban Bayramı hediyesi olarak gördüklerini ifade ederek, “Malatya’nın sorun ve talepleri için tek çözüm beklentimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak son 15 yılda sayın cumhurbaşkanlarına, sayın başbakanlara, bakanlara ve milletvekillerine vermiş olduğumuz tüm dosyalarda kaysının devlet tarafından alınmasını talep ettik. Bugün Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ilk defa devlet eliyle kuru kayısının alınacak olması çok önemli bir gelişme ve üreticini desteklenmesi açısında önemli bir uygulamadır. Bu durumu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya Kurban Bayramı hediyesi olarak kabul görüyoruz. Kayısı piyasasında devletin varlığını hissettirmesi,  kayısıda fiyat istikrarı için, üreticinin alın terinin alabilmesi için, ihracatçımızın da elini güçlenmesi için böyle bir uygulama şarttı. Bu uygulamanın istikrarlı bir şekilde sürdürebilmesi için sağlım bir zeminin ilk yıldan oluşturulması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, milletvekillerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ” ifadelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme