Kılınç: Ramazan Ayını Farklı Geçirmeliyiz

Malatya Müftü Vekili Mustafa Kılınç

Malatya İl Müftü Vekili Hacı Mustafa Kılınç yaklaşan Ramazan ayının İslam dininde çok ayrı bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayının değerinin bilerek bu ayı ibadetlerle dolu dolu geçirmeliyiz” dedi.
İslam dininin 5 temel esasından birisinin oruç tutmak olduğunu söyleyen Kılınç, ramazan ayının da oruç ibadetinin yapılabildiği ay olduğunu söyledi. İslam Dininde Ramazan ayının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Kılınç, “Ramazan ayı denince ilk akla gelen oruçtur. Oruç bizi ateşten, günahlardan korur. Oruç insana sabrı alıştırır. İnsanı açlığa alıştırır ve tahammülü öğretir. Bunların yanında maddi olarak da yıl boyunca çalışan midemiz ve organlarımız Ramazan ayı dolayısıyla dinleme fırsatı bulur” dedi. Oruç tutmanın sadece aç kalmakla alakalı olmadığını belirten Kılınç, “Elimizle, dilimizle, gözümüzle yani bütün organlarımızla da oruçlu olmamız lazım. Oruç sadece yememek, içmemek değildir. Bu orucun farziyetidir ancak beklediğimiz sevabı, mükafatı elde etmek için, Rabbimizin rızasına nail olmak için bütün organlarımızla oruçlu olmamız gerekiyor. Oruçlu insan kendisine hakim olmak zorunda. Biz ne kadar oruçlarımıza sahip olursak oruçlarımız da bize sahip olur. Biz orucu layıkıyla tutarsak oruç da bizi günahlardan, korur Rabbimizin rızasına nail oluruz. Ramazan ayının değerini bilerek, bu ayı ibadetlerle, dolu dolu geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayı boyunca Malatya’da yapılacak etkinlikler ile ilgili de bilgi veren Kılınç, "Geçmiş Ramazanlarda olduğu gibi Yeni Cami, Ahmediye Cami ve Eyüp Sultan Camisinde yine hatimlerle teravih kılınacak. Kadınlara da birçok camide yer ayrıldı. Bütün camilerin hocaları kendilerine göre hatim okuyacaklar. Sadece teravihle kalmayıp, Ramazan ayı boyunca Kuran-ı Kerim okumaya da ağırlık verelim" diye konuştu şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme