• Haberler
  • Malatya
  • 'Kanallar Açmak: Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları' Çalıştayı

'Kanallar Açmak: Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları' Çalıştayı

SETA ile UCLG-MEWA işbirliğinde düzenlenen 'Kanallar Açmak: Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları' başlıklı çalıştay 26 Şubat 2015 tarihinde SETA İstanbul binasında gerçekleştirildi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı...

SETA ile UCLG-MEWA işbirliğinde düzenlenen "Kanallar Açmak: Yerel Yönetimlerde Kültür Politikaları" başlıklı çalıştay 26 Şubat 2015 tarihinde SETA İstanbul binasında gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Ku¨ltu¨r ve Sosyal I·s¸ler Mu¨du¨ru¨ I·hsan Genc¸ay ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın’ın da katıldığı çalıştaya, I·BB Ku¨ltu¨r I·s¸leri Daire Bas¸kanlığı, Lu¨bnan, O. Ghozlan Belediyesi, Union of Mun. of C.C. Q. Bas¸kanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Tu¨rk Du¨nyası Belediyeler Birligˆi, Kadıko¨y Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Bu¨yu¨kc¸ekmece Belediyesi, Filistin, Nablus Belediyesi, Yunus Emre Enstitu¨su¨, Van I·pekyolu Belediyesi katıldı.
Üç oturumdan oluşan Kanallar Açmak çalıştayının ilk oturumunda “Yerel Yönetimlerde Kültürel Etkinliklere Karar Verme Süreçleri” tartışıldı. İlgili kurumların kültür-sanat faaliyetlerine karar verirken, hangi fikir ve önceliklerle hareket ettikleri, ne tür prensiplere dayandıkları ve icra ettikleri etkinliklerin şehirlerdeki kültür hayatına nasıl etki ettiği gibi konular ele alındı. İkinci oturumun başlığı “Kültürel Etkinlikleri Yerelden Bölgesele Taşımak” idi ve yürütülen kültür-sanat faaliyetlerinin mahallilik, bölgesellik, ulusallık ve küresellik bağlamında nereye oturduğu konuşuldu. Ayrıca küreselleşen dünyada kültürel etkileşimler yoğunlaşırken, hem bölgesel farklılıkları yadsımayan hem de bölgeselliğin sınırlarını aşıp müşterek değerleri dengeli bir şekilde gözeten bir vizyonun nasıl geliştirilebileceği üzerinde duruldu.
Bu bağlamda, yerel yönetimlerin gerek Türkiye’de gerekse komşu ülke şehirleri arasında ne tür ortak platformların kurulabileceği ve mevcut platformların nasıl işlevselleştirilebileceği değerlendirildi. “Kültür Politikaları İçin Ortak Öneriler” başlıklı son oturumdaysa, belediyelerin kültür-sanat etkinliklerine ilişkin yaşadıkları sıkıntılar çözüm odaklı bir yaklaşımla ele alınıp ortak sorunlara ortak çözüm önerileri getirilmeye çalışıldı.

Bakmadan Geçme