Kamçı, Kurum Ziyaretlerini Sürdürüyor

Vali Süleyman Kamçı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kamçı, 'Malatya'nın hibe kullanımında üst sıralarda...

Vali Süleyman Kamçı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kamçı, “Malatya’nın hibe kullanımında üst sıralarda yer alması memnuniyet kaynağı” dedi.
Vali Süleyman Kamçı’yı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği ziyaretinde Bölge Müdürü Adil Önal, bölge müdür yardımcıları ve personeller karşıladı. Müdür Önal, Vali Kamçı’ ya verdiği brifing de birliğe bağlı 12 ilde 59 kooperatif ve 134 personel ile hizmet verdiklerini, bölge birliğinde de 34 personelin görev yaptığını belirterek, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Muş, Şırnak, Bitlis, Siirt, Tunceli, Mardin, Batman, Van ve Bingöl illerine bağlı ilçe, köy ve mahallelerde kooperatiflerinin bulunduğunu dile getirdi. Önal, kooperatiflerin illere dağılımının ise Malatya’da 23, Elazığ’da 9, Diyarbakır’da 5, Muş’ta 2, Şırnak’ta 1, Bitlis’te 5, Siirt’te 1, Tunceli’de 2, Mardin’de 5, Batman’da 2, Van’da 3 ve Bingöl’de 1 tane olduğunu söyledi.
85 PROJE İLE DARENDE İLK SIRADA
Buradaki ziyaretini tamamlayarak birlik müdürü ve çalışanlarına da teşekkür eden Vali Kamçı daha Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğüne geçti. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Murat Tunç ve Koordinatörlük çalışanları tarafından karşılanan Vali Kamçı’ya Koordinatör Tunç tarafından hizmet binası, personel durumu, yürütülen faaliyetler ve desteklemeler hakkında geniş bilgi verildi. Tunç, Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye tahsis edilen Kırsal Kalkınma Fonlarının (IPARD) proje karşılığında hibe olarak dağıtımı amacıyla 32 uzman, 9 destek personeli ve 13 hizmet alımı yolu ile görevlendirilen toplam 55 personelle hizmetlerini yürüttüklerini belirtti. Tunç, kendilerine sunulan projelerden bu güne kadar 273 projeyi sözleşmeye bağladıklarını, 247 projenin hibe ödemesinin tamamlandığını, bunların 158 adedinin genç yatırımcı ve 22 adedinin de kadın yatırımcılar tarafından sunulduğunu aktardı. Tunç, “Proje tekliflerinin dağılımına bakıldığında 85 proje ile en çok Darende ilçesinin, 59 proje ile Akçadağ, 27 proje ile merkez (Battalgazi+Yeşilyurt), 25 proje ile Arapgir, 22 proje ile Yazıhan, 8 proje ile Doğanşehir, 7 proje ile Pütürge, 6 proje ile Kuluncak, 4 proje ile Hekimhan, 3 proje ile Arguvan ve tek proje ile de Kale ilçesi sıralamada yer alıyor. Bu projelerle tamamlanan 247 tesis ile ilimize 70,4 milyon TL IPARD fonlarından sağlanan hibe ile 144,2 milyon TL’lik yatırım kazandırıldı. 2015 yılında yapılan 36,2 milyon TL’lik hibe ile 42 il arasında en yüksek hibe ödemesi gerçekleştiren 3. İl Koordinatörlüğüyüz” diye konuştu.
Vali Kamçı, yapmış olduğu geniş bilgilendirmeden dolayı Koordinatör Tunç’a teşekkür ederek, vatandaşların yatırım konusuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kamçı, “Malatyalı hemşehrilerimin kendi memleketlerinde yatırım yapmaları, bizleri fazlası ile memnun etmekte, sizlerinde başarılı çalışmaları ile hibe kullanımında 42 il arasında 3. il olmamız da ayrıca bir memnuniyet kaynağıdır. Hemşehrilerimin sadece tarımsal yönden olan yatırımlara değil kırsal alandaki gelişmeleri sağlayacak ve istihdamı arttıracak olan zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, yenilenebilir enerji yatırımları gibi proje teklifleri ile de sizlere başvurması ilimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Sizlerin de vatandaşlarımızı bu konuda yönlendirmelerde bulunacağınız çalışmalar yapmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme