İlköğretim Haftası Düzenlenen Programla Kutlandı

Darende ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen programla kutlandı.Darende Nadir İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe...

Darende ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen programla kutlandı.
Darende Nadir İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, öğrenci ve okul müdürleri katıldı. Okula yeni başlayan 38 öğrenciye 4.cü sınıf öğrencileri çiçek hediye etti.
Programda konuşan Okul Müdürü Mustafa Kızmaz, “İlköğretim Haftası okuma yazma öğrenmenin kişiye ve topluma sağladığı yararların anlatıldığı haftadır. Milletimizin özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek ancak bilgi ve beceriyle olur bize yaşam boyu gerekli olan bilgiye, bilgi ve beceriye ulaşmanın temeli ilköğretimde atılır” dedi
Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise, “Dünyanın en kıymetli varlığı insanlar ve dünyanın en önemli görevi de kıymetli insan yetiştirmektir. Eğitim yaşam boyu süren dinamik bir süreçtir. Çocukları ileri ki yıllarda nasıl bir gelişme göstereceği başta ailesi olmak üzere okul ve çevreden aldığı eğitime bağlıdır. Eğitim ve öğretim ilgiye ve hizmete ulaşmak için olmalıdır öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin büyük sorumluluk var, eğitim sistemimiz öğrenciye en başta öz güven vermek zorundadır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, birinci sınıfa yeni başlayan öğrenciler şarkılar söyleyerek, misafirlere ‘hoş geldiniz’ dediler. İlçe Kaymakamı Ali Türk, ilk ders zilini çalarak 2015-2016 yılının ilk dersini başlattı.

Bakmadan Geçme