İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı
İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu yıl sonu toplantısı Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Demir, 2014-2015 eğitim-öğretim...
İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu yıl sonu toplantısı Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.
Toplantının açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Demir, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının değerlendirmesini yaparak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları hakkında bilgiler verdi. Halk Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Kültürel ve Sportif faaliyetler ile yürütülen projeler ve bu projelerin sonuçları ile hedefleri hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan Demir, devam eden ve yeni yatırımlar hakkında da rakamsal bir sunum yaptı.
İl Milli Eğitim Müdür vekili Ali Demir, konuşmasının devamında şu bilgileri verdi:
“168 bin 670 öğrencinin 781 okulda 11 bin 755 öğretmen tarafından eğitim verildiği, 587 okulda normal 194 okulda da ikili öğrenim görüldüğü anlaşılmıştır. Özel eğitim kurumlarından 115 okulda 6 bin 850 öğrenci ve dershane, kurs, etüt, rehabilitasyon merkezi gibi 115 kurumda da 42 bin 562 kişi eğitim görmektedir. Özel Güvenlik personelinin yanı sıra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan koordineli çalışmalar ile okulların güvenliği sağlanmaktadır. Öğrenciler SODES, TUBİTAK ve İl Müdürlüğü’ne ait projelerde başarılar elde edilerek Türkiye genelinde de bu başarılarını sürdürmüştür. 88 derslikli 9 okul, 3 spor salonu, bin 200 kişilik pansiyon ile 34 öğrencilik Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. 128 derslikli 5 okul, 600 öğrencilik 3 pansiyon, 3 spor salonu ile 2 atölyenin de yapımı planlanıyor.”
Vali Süleyman Kamçı ise, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavında Malatya’nın büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Vali Kamçı, “İlimiz özellikle YGS’de dörtte üçlük dilimden dörtte birlik dilime yükselmiştir. Yüzde 25’lik bir başarıdan yüzde 75’lik bir başarıya çıkmıştır. Bu başarının geçici değil, kalıcı olması gerekiyor. Elde edilen başarıda öğretmenlerimizin payı çok fazla, başarılı öğrenciler yetiştiren öğretmenlerimiz ödüllendirilecektir. Bu başarının elde edilmesinde Öğretmen Koç’luğu Projesi’nin etkili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan sonra başarılı olan öğrencilerimiz tercih aşamasında öğretmenlerinden gerekli yardımları almalılar. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce rehber öğretmenlerden oluşacak öğrencilere tercihlerinde yol gösterecek komisyonların oluşturulması gerekiyor. Lisans Yerleştirme Sınavı’na girecek öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.
Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran da, başarılı projelerin ve çalışmaların bir benzerinin önümüzdeki yıl özel eğitim gören öğrenciler için de hazırlanacağını belirtti.
Elde edilen başarının sebeplerinin çok iyi araştırılarak, değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ancak bu şekilde başarının sürekli kılınacağını dile getirdi.
Toplantıya katılanların dilek ve temennilerini dinleyen Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Duran’ a ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine yapılması gereken çalışmalar hakkında talimatlar verip, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.