İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Malatya İl Koordinasyon toplantısı, Vali Vasip Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.


Vali Vasip Şahin başkanlığında, Malatya İl Özel İdare Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.
Vali Şahin, saat 13.30”da başlayan Koordinasyon Kurulu toplantısına yaklaşık 2 saat geç gelen AKSA Elektrik Şirketi’nin personeline tepki gösterdi. Toplantıya AKSA Elektrik İl Müdürünün katılması gerektiğini belirten Vali Şahin, “Toplantıya davet edilmenize rağmen geç kaldınız, diğer işleri de böyle yaparsanız olmaz yani. Malatya”ya geldiğim günden bugüne kadar sürekli bir sıkıntılar iletiliyor. Müdürünüz bu toplantıya katılmayacak da hangi toplantıya katılacak. Bu tür toplantılarda ben kendisini istiyorum. Belediye sizden şikayetçi, kara yolları sizden şikayetçi, köylü sizden şikayetçi. Devlet daha iyi hizmet yapılsın diye özelleştirme yapılıyor. Sorumlu Müdür olmadığı için arkadaşı dinlemiyorum” dedi.
AKSA Elektrik Şirketi personeli ise, Vali Şahin’in tepkisi üzerine toplantının yapıldığı salonu kısa bir süre sonra terk etti.
Toplantıda Malatya’daki yatırımlar hakkında verilen bilgi de, “2012 yılı yatırım ödeneklerinin genel olarak sektörel dağılımı şu şekildedir: Ödeneklerin yüzde 31’i ulaştırma sektörüne, yüzde 26’sı diğer kamu hizmetleri, yüzde 22’si eğitim, yüzde 17’si tarım, yüzde 3’ü sağlık ve yüzde 0,2’si imalat ve enerji sektörüne tahsis edilmiştir. “
Dönem sonu itibariyle yatırım projelerine en fazla harcama yapan kuruluşun 79 milyon 458 bin TL ile Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğu belirtilirken, ikinci olarak en fazla harcamayı 31 milyon 211 bin TL ile Sağlık müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin ise 21 milyon 884 bin TL en fazla harcama yapan üç kuruluş oldu.

Bakmadan Geçme