İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

2016 yılının 3'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Toprak başkanlığında gerçekleşti.Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bölge müdürlüklerinin yatırımları...

 2016 yılının 3’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Toprak başkanlığında gerçekleşti.
Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bölge müdürlüklerinin yatırımları masaya yatırıldı. Toplantı öncesinde konuşan Vali Mustafa Toprak, 2016 yılı Malatya yatırımlarıyla alakalı bilgiler verdi.
İl koordinasyon Kurumunun temel amacının kamu yatırımlarının ve sosyoekonomik gelişiminin yerel ve bölgesel kalkınmanın perspektifiyle değerlendirmesi olduğunu ifade eden Vali Toprak, "Bunlarla ilişkin sorunların çözülmesinde sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arasındaki ilişkilerin ve koordinasyonun sağlanması İl koordinasyon kurumunun görevidir. Bu bağlam da programda yer alan ilimize ait projelerin uygulanması ödeneklerin zamanında ve amacına uygun olarak uygulanması için gerekli tedbirlerin kamu kurum ve kuruluşları alınması projelerin oluşmasını olumsuz yönde etkileyen sorunların ortadan kaldırılması hepimizin birinci önceliğidir. Malatya Valiliği olarak bu hususta her zaman gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
2016 yılı yatırım programında toplam 434 projemizin yer aldığını belirten Toprak, "Bu projelerden toplam proje bedelleri 4,7 milyar TL, önceki yıllar harcaması 1,6 milyar TL, 2016 yılı ödeneğinin 744 milyon TL dönem sonu itibariyle bu ödeneğin yüzde 37’sine tekabül eden 277 milyon 739 bin TL harcandığını görüyoruz. Bu 434 projeden 58 adetinin bitirilmiş olduğunu 240 adetinde çalışmalarının devam edildiğini, 100 projenin İhale aşamasında olduğunu ve 29 projede ise çeşitli nedenlerle çalışmalara başlanılmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Toprak’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan bölge müdürleri biten ve devam eden yatırım projeleri ile ilgili sunum gerçekleştirdiler.

Bakmadan Geçme