Google Sokak Görünümü başladı

Tayland'daki 3 merkezi bölgeye ait sokak görüntüleri artık Google Maps üzerinden canlı olarak görüntülenebilecek.

Google Tayland ve Tayland Turizm Birliği'nin ortak çalışmasıyla hazırlanan görüntüler, kullanıcıların Bangkok, Chiang Mai ve Phuket sokaklarını tüm dünyadan 360 derece izleme imkanı sağlıyor.

TAYLAND SOKAK GÖRÜNTÜLEME UYGULAMASINA GEÇEN 35. ÜLKE OLDU

Tayland’da uygulamanın kullanılabildiği yerlerde, Google Maps üzerindeki en küçük noktaya kadar yakınlaştırma yapılabiliyor ya da turuncu ''Pegman'' simgesi haritanın sol tarafında, maviyle renklendirilmiş sokaklara sürüklenebiliyor. Yerel kullanıcılar 360 derece panoramik görüntüleri kullanarak gidecekleri restorana varmadan önce güzergahı kontrol edebiliyor, yollar hakkında fikir edinebiliyor, buluşma noktaları ayarlayabiliyor ya da yaşadıkları yeri daha iyi tanıma imkanı buluyor.

Google Asya Pasifik Küresel İletişim ve Kamu İşleri Yöneticisi David Marx İHA’ya yaptığı açıklamada, “Toplanan bütün görüntüler Taylandlılar için olduğu kadar, bütün dünyanın görebilmesi için de önemli. Bangkok'un yan ısıra Phuket ve Chiang Mai'nin de yüzde 95’inin fotoğraflarını topladık. Artık bu yerlerin 360 derece panoramik sokak görüntülerine sahibiz” dedi.

Tayland iş hayatı da Google Maps’i kendi internet sitelerine koyabilme imkanı ile bu sistemden yararlanabiliyor. Mesela otel müşterileri otellerinin neye benzediğini ve etrafında neler olduğunu görebiliyor. Turistler Tayland'a gitmeden önce tatillerini planlayabiliyor ve ülke hakkında fikir sahibi olabiliyor. Trafik, fotoğraflar, hava durumu, web kameraları gibi fonksiyonları bulunan Google Maps’teki trafik fonksiyonunun Bangkok’ta en çok kullanılacak özellik olması bekleniyor.

Google Tayland Pazarlama Müdürü Pornthip Kongchun yaptığı açıklamada, “Google Trike aslında özel olarak tasarlanmış bir bisiklet. Bisikletin üzerinde bir kamera var ve biz bunu arabaların daha az girdiği yerlerde kullanıyoruz” dedi.

Üzerinde 360 derece fotoğraf çekebilen kameralar bulunan "Google Trike" isimli üç tekerlekli bisikletler Tayland’a henüz ulaştı ve yakında hizmet vermeye başlayacak. Bu özellik sayesinde dışarıdan görülemeyen mekanların içi dahi görülebilecek. Örneğin turistlerin ilgisinin yoğun olduğu yerlere girebilme imkanı, hatta bazı tapınakları daha yakından fotoğraflayabilme imkanı olabilecek.

Tayland Turizm Birliği Ataşesi Suraphon Svetasreni de sokak görünümlerinin Tayland turizmi için ne kadar önemli olduğu vurgulayarak, “Her geçen yıl bu teknolojinin turizmin anahtarı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu sistem farkındalığı yükselten ve Tayland etrafında seyahatleri artıran güçlü bir platform” dedi.

Daha önce İngiltere’de Stonhenge ya da İtalya’da Pompei’de olduğu gibi Google Trike’ın halihazırda Ayutthaya ve Sukhothai’nin tarihi yerlerinde kullanılabileceğini bildirmişti. Fakat yetkililer tavsiyelere açık olduklarını ifade ediyor.

Bakmadan Geçme