Genç MÜSİAD, İŞKUR'u Ziyaret Etti

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı M. Barış Yılmaz, Türkiye'de üniversiteyi bitirme yaşının 24 olduğunu belirterek '24 yaşın iş hayatına atılmada çok geç olduğunu tespit ettik' dedi.Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı M. Barış...

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı M. Barış Yılmaz, Türkiye’de üniversiteyi bitirme yaşının 24 olduğunu belirterek “24 yaşın iş hayatına atılmada çok geç olduğunu tespit ettik” dedi.
Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı M. Barış Yılmaz ve yönetimi, İŞ-KUR İl Müdürü Vahap Toman’ı ziyaret etti. Yılmaz, İŞ-KUR ile her zaman yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek kurumun açtığı meslek edindirme kurslarını yakından takip ettikleri söyledi. Genç MÜSİAD olarak geçmiş aylarda girişimcilik eğitimi düzenlediklerini de hatırlatan Yılmaz, ileri ki dönemler de yeniden bir girişimcilik eğitimi açmayı planladıklarını belirtti. Ülkedeki işsizlik oranlarına baktıklarında genç işsizlik oranının yüzde 20’ye yaklaştığını dile getiren Yılmaz, bu durumunda genç işadamlarını kaygılandırdığını ifade etti. Bu nedenle Genç MÜSİAD olarak üniversite eğitimi alan gençlerin hem okulu bitirmeden mesleğe hazır olmaları hem de özel sektöre nitelikli elaman takviyesi adına “24 çok geç’ adı altında bir program düzenlediklerini söyledi.
Ülkede üniversite bitirme yaşının ortalama 24 olduğu ve bu yaşın da iş hayatına katılma adına çok geç olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu nedenle hem okurken hem staj yapıp para kazanacaklar hem mesleği öğrenecekler, hem de eğitimlerini tamamlayacaklar” dedi.
İŞ-KUR İl Müdürü Vahap Toman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tür ziyaretler bizlere mutluluk veriyor” dedi.
VİŞKUR olarak iş kurma fikri olup ta iş kuramayan gençlere yardımcı olmak ve hazırladıkları projelerle yeni istihdamlar sağlamak olduğunu ifade eden Toman, “Sizin vasıtanızla bir çağrıda bulunmak istiyorum. Genç bireyler eğer iş kurmak istiyorlarsa MÜSİAD’a başvursunlar. Ekim ayı içerisinde girişimcilik eğitimi verelim 9 gün boyunca. Daha sonra da KOSGEB tarafından zaten girişimcilerimiz destekleniyorlar” şeklinde konuştu.
Malatya’da özellikle gençlerin Organize Sanayi bölgelerindeki işlerden istifade etmek istemediklerini belirten Toman, bunun nedeninin de üniversite mezunu olanların bu tür işlerde çalışmak istemeyişleri olduğunu dile getirdi. Malatya’da şuan kayıtlarında toplam 7 bin 107 üniversite mezunu işsiz olduğunu ifade eden Toman, “Düşünün yani bir baba veya anne çocuğunu okula göndermiş yıllarca onu okutmak için büyük çaba serf etmiş ve üniversite okutmuş. Ancak sonra gidip bir sıradan işçi gibi fabrikada çalışacaksa o eğitimin anlamı da, önemi de kalmıyor. Bu zamana kadar çekilen zahmete de yazık yoluyor. Bu nedenle Malatya’da bu makus tarihin değişmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
Toman, bu sorunun çözümü noktasında da kentteki sivil toplum kuruluşlarının hazırlayacakları projeler ile kendilerine destek olmaları gerektiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme