Ferhadiye Mahallesi kazan kaldırdı

Mahallelerinde yıkımların ve enkaz kaldırma çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini ifade eden Ferhadiye Mahallesi Muhtarı Adnan Çit, yıkımlarda su kullanımının yetersiz olduğunu ve yetkililerin mahallerinin ziyaret etmediklerini belirtti.

Mağdur olduklarını dile getiren Çit, “Biz 2 su tankeri kullanılarak yıkımların gerçekleştirilmesini istiyoruz ama sadece bir su tankeri kullanılıyor. Mahalle sakinlerimiz böyle zor süreçte milletvekillerini ve belediye başkanlarını yanlarında görmek istediklerini belirtiyorlar” dedi.

Depremler sonrası ağır hasarlı binaların yıkım sürecinin devam ettiği Malatya’da vatandaşlar yıkımlarda su kullanılmamasında şikayetçi. Ferhadiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar deprem sonrası ağır hasarlı binaların yıkılması ile birlikte yaşadıkları sorunların artığını belirterek yetkililerden yardım istediler. Mahallerinde su sıkıntısı yaşadıkları ve enkazların kaldırılmadıklarını ifade eden mahalle sakinleri ve muhtar Adnan Çit, BUSABAH gazetesine önemli açıklamalarda bulundular.

6 Şubat tarihli depremlerde mahallerindeki birçok binanın ağır hasar aldığını belirten Ferhadiye Mahallesi Muhtarı Adnan Çit, deprem anından itibaren 7/24 muhtarlığa sığınan mahalle sakinlerine yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

“SU TANKERLERİ YETERSİZ”

Mahallelerinde yıkımların başladığını ve mahallelerindeki evlerin neredeyse yarısının yıkılacağını söyleyen Ferhadiye Mahallesi Muhtarı Adnan Çit, 

“Mahallemizde ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları başladı ancak yıkımlarda kullanılan su tankerleri yetersiz. Biz 2 su tankeri kullanılarak yıkımların gerçekleştirilmesini istiyoruz ama sadece bir su tankeri kullanılıyor. Onunda gidip su ile doldurulup tekrar gelmesi 1,5 saati buluyor ama bu süre zarfında yıkımlar devam ediyor. Mahalle sakinlerimiz böyle zor süreçte milletvekillerini ve belediye başkanlarını yanlarında görmek istediklerini belirtiyorlar. Depremle birlikte soracak çok sorularının olduğunu ve aydınlatılmak istediklerini belirtiyorlar. Yerinde kentsel dönüşümde müteahhitler ekstra para istemesinler emekli kesimiyiz bu hayat pahalılığında ancak geçimimizi sağlıyoruz bunun içindir ki saygı değer milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın en kısa zamanda muhtarlığa gelmelerini arz ediyorum”

şeklinde konuştu.

“TEK İSTEDİĞİMİZ SU KULLANIMI”

Mahallerinde deprem nedeni ile yıkılan binalarının olmadığını ama ağır hasarlı bina sayısının çok olduğunu dile getiren Ferhadiye Mahallesi Muhtarı Adnan Çit,

 

“Mahallemizde 73 ağır hasarlı binamız var, acil yıkılacak binalar bir de orta hasarlı binalar çok yani nereden baksanız mahallemizde 100’e yakın hatta yüzden de fazla yıkım bekleyen binalar var. Yıkımlarda tek isteğimiz su kullanımı. Hala mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız var bu toz ve dumanı soluyorlar bbu ileri de çok ciddi sağlık sorunlarına yol açacak”

ifadelerine yer verdi.

“YIKIM EKİBİ ÇOK YAVAŞ ÇALIŞIYOR”

Depremden sonra mahallerine hiçbir milletvekili ve yetkilinin gelmediğini belirten Muhtar Adnan Çit,

 

“Yetkililerimizi mahallemizde görmek ve sorunlarımızı iletmek istiyoruz. Mahallemizde su sıkıntısı var. Yukarı katlara su çıkmıyor bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bir an önce gelip bir baksınlar. Tazyik yok. Binaların üst katlarına su çıkmıyor. 12 gün önce yıkımlar başladı şu ana kadar 11 binamız yıkıldı ama hala enkazları duruyor, yıkım ekibi çok yavaş çalışıyor. Mahallemiz toz içinde”

dedi.

“SAATLERCE SU KESİNTİSİ OLUYOR”

Yıkım esnasında sulamanın eksik ve yetersiz olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Demet Gökçe isimli vatandaş,

 

“Öncelikle hepimize geçmiş olsun çünkü 10 il birden bu depremi yaşadı, kimse beklemiyordu böyle bir depremi. Şu an gündeme bakıyoruz ağır hasarlı binalar çok fazla. Depremin ardından mahalle sakinleri olarak hiçbir vekil, belediye başkanlığından bir yetkiliyi görmedik. Şu an görüntü belli, su kesintileri mevcut. Saatlerce su kesintisi oluyor. Bir an önce Malatya’nın kalkınması lazım. Bir su tankerinin olması lazım mahallemizde astım hastası olanlar, çocuğu olanlar var su tankları çok önemli”

diye konuştu.

“ENKAZLAR YERDE KALIYOR”

Mahalle sakinlerinden Mehmet Hacı Vural isimli vatandaş ise, binalarda üst katlara su çıkmadığı için mağduriyet yaşadıklarını belirterek,

 

“Sular yukarı katlara çıkmıyor, ne çamaşır yıkayabiliyoruz ne banyo yapabiliyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Hatay, Kahramanmaraş,Adıyaman kaldırıldı Malatya’ya yazık. Vatandaş olarak görüyoruz çalışma yok, enkazlar yerde kalıyor. Yetkililerimize yalvarıyoruz bize yardım etsinler. Hakikaten depremden sonra çok eziyet çekiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin ama yetkililere yalvarıyoruz, bir an önce mahallemize gelsinler sorunlarımıza bir çözüm bulsunlar. 6 ay oldu halen yetkili birini görmedik”

açıklamasında bulundu.  

 

Kaynak: (MEHMET TEVFİK CİBİCELİ-BUSABAH GAZETESİ)

Bakmadan Geçme