Esenlik'te Bayramlaşma

Esenlik idarecileri ve idari bina çalışanları Yeşiltepe'de bulunan idari binasında bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak Bayram öncesi (arefe günü) bayramlaşma programını gerçekleştiren Esenlik, geleneğini bozmadı.

Esenlik İdari Binası’nda yapılan bayramlaşma törenine Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik Genel Müdür Yardımcıları Münür Özpolat, Erhan Soylu, Mesut Bozkurt, Esenlik Birim Müdürleri, Birim Şefleri ile birlikte idari bina çalışanları katıldı.

BAYRAMLAR TOPLUMLARIMIZIN KAYNAŞMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; “Ramazan ayının sonrasında fiili bir eğitimden geçtikten sonra Allah’ın bizlere bahşettiği bayrama ulaştık. Bayramlar göklerden inmiş Allah’ın bir sofrası ve bunun neticesinde hiç bir zaman diliminde bulamadığımız hazzı, güzelliği bayramlarda bulmaktayız. Bayramlar toplumlarımızın kaynaşması açısından çok önemli bir misyona sahiptir. Toplumların birbirlerini hoşgörüyle karşılamadığı ve insanların sadece menfaat peşinde koştuğu, içlerinde kötülük beslediği bir zamanda imdadımıza bayramlar ve dini değerler yetişmektedir. Bayramlar kardeşliği, dayanışmayı, sevgiyi ve Sıla-i Rahimi ihya etmektedir” dedi.
TOPLUMLARI VE AHLAKI AYAKTA TUTAN EN BÜYÜK DEĞER DİNDİR
Toplumları ayakta tutan en büyük değerin din olduğunu belirten Boyraz; “Tarihte bir çok kavmin ve devletin yıkılmasının nedeni ahlaksızlıktır. Toplumları ve ahlakı ayakta tutan en büyük değer dindir. Bizim bu toplumda yeniden dini, tarihi, kültürü ve benzeri değerleri ihya etme gibi bir misyonumuz ve sorumluluğumuz var. Eğer biz bu tür değerlerin içini en ince ayrıntısına kadar dini değerlerle dolduramazsak geçmiş dönemlerde yaşanan boşluğu tekrar yaşamış olacağız. Hepimizin bu topluma karşı bir borcu ve misyonu var. Üstad Necip Fazıl'ın dediği gibi, birileri kim var dediğinde, sağımıza ve solumuza bakmadan fert fert ben varım diyebilmek ve bu misyonu her ne olursa olsun üstlenebilmektir” dedi.
MANEVİYATI ÖNDE GÖTÜRMEYEN TOPLUMLARIN BİR AYAĞI EKSİK KALIR
Boyraz; “Şu anda birçok İslam ülkesinde yaşananlar bizlere dayanışma ve kardeşliği tekrar gündemimize alabilmemiz ve yeniden bir diriliş, silkiniş ve ayağa kalkabilme mesajını vermektedir. Bu anlamda ülkemiz bir İslam ülkesi lideri konumundadır. Onun için hepimizin omuzlarında bu misyon ve vizyon görevi vardır. Bayramlarımızı, ramazanlarımızı ve ibadetlerimizi daha canlı tutmalıyız. Bunlar bizlerin manevi fabrikalarımız, manevi marketlerimiz ve manevi büyümemizdir. Bir toplum maneviyatı önde götüremezse bir ayağı aksayan bir toplumdur. Bu duygularla sizlerin ve ailenizin bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme