Darende'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

Darende İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Darendelilerden tam not aldı.Darende Esnaf Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu'nda Darende Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte İnönü Üniversitesi...

Darende İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Darendelilerden tam not aldı.
Darende Esnaf Kefalet Kooperatif Toplantı Salonu’nda Darende Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikte İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, “Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” konusunu anlattı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Somuncu Baba Cami İmam Hatibi Mustafa Baş’ın, Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra programa geçildi. Programın açılış konuşmasını yapan Darende Müftüsü Ahmet Varol, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Varol, “Toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile ülkemizde ve yurt dışında 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası programları düzenleniyor. Bugün bizler de Darende Müftülüğü olarak bu sene Diyanet işleri Başkanlığınca Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen ‘Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet - Gelin Birlik Olalım’ konulu konferansa iştirak etmiş bulunuyoruz. Kutlu Doğum Haftası denildiğinde Hz. Peygamberi anmak daha da önemlisi anlamak, O’nun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. O’nun hayatında, onun yaşantısında, hepimize, bütün insanlığa en güzel örnekler vardır. Belki günümüz insanı karşılaştığı bunca problemi çözebilmek, bunaldığı, tıkandığı ve adeta artık son noktaya geldiği bu buhranlı dönemde onun hayatını iyi anlamaya O’nun ilkelerini iyi özümsemeye ve O’nun bütün insanlığa sunduğu ilkeleri ve değerleri hayatlarının ve hayatlarımızın mihveri kılmaya ihtiyacı vardır. Kutlu Doğum Haftası’nın aziz milletimize, İslam alemin, insanlığa hayırlı olmasını, yeryüzünde zulmün vahşetin, haksızlığın kalkmasını, adaletin, hakkın, sevginin, huzurun ve barışın hakim olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu slayt gösterisinin ardından Darende İlçe Müftülüğünün İlahi gurubu çeşitli ilahiler seslendirdi. Daha sonra programa katılan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, “Kuran-ı Kerim ’in hedefi, insanları dünyada fani, kendisinden daha aciz olan varlıklara tapmaktan alı koymak ve sadece Allah’a kul olmalarını sağlamaktır. Bu nedenle insanların Allah’ı bir bilmeleri ve O’ndan başka ilah tanımamaları ancak tevhit inancına sahip olmalarıyla mümkündür. Allah’a kulluk etmeleri ve O’nun emirlerine teslim olmaları ise İslam’ın ta kendisidir. Kuran’ın ana teması tevhididir. Kuran’ın ayetleri Allah’ın varlığından çok onun birliğini ön plana çıkartmıştır. Tevhit sözlükte, ‘Bir şeyin tek ve bir olduğunu kabul etmek’ demektir. Dini terim olarak ise tevhit, Allah’ın zatında sıfatlarında bir ve tek olduğunu zihin ve kalp yoluyla kabul edip ona bağlanmaktır. Vahdet çokluğun zıddı olarak birlik, yalnızlık, tek olma anlayışıyla gönlünü Allah’a açmak ve kalbini sadece onunla meşgul etmektir. Vahdet Müslümanların sözde değil özde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıdır” diye konuştu.
Program sonunda misafirlere gül ve kitap dağıtıldı.

Bakmadan Geçme