• Haberler
  • Siyaset
  • CHP, Malatya'da 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçime Gidiyor

CHP, Malatya'da 16 Yıl Aradan Sonra Ön Seçime Gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, 16 yıl aradan sonra 7 Haziran'da yapılacak ön seçimi beklerken, milletvekili aday adayları da delegelerin oylarını alabilmek için gece gündüz çalışıyor.16 yıl aradan sonra Malatya'da...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, 16 yıl aradan sonra 7 Haziran’da yapılacak ön seçimi beklerken, milletvekili aday adayları da delegelerin oylarını alabilmek için gece gündüz çalışıyor.
16 yıl aradan sonra Malatya’da ilk kez ön seçim yapılacak olması 11 aday adayı için de kuşkusuz bir artı olarak gözüküyor. Bu nedenle özellikle delegelere yönelik çalışmalara hız veren aday adayları, liste başı olmak adına büyük gayret gösteriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da diğer aday adayları ile birlikte Cumartesi günü yapılacak ön seçimde listeye girebilmek için yarışacak. Bu nedenle yoğun gündeminden arta kalan zamanlarını Malatya’da geçiren Ağbaba, sabah ilçe ve mahalleleri gezerken, öğleden sonra görüşemediği delegelere telefonla ulaşarak destek istiyor.
“MÜTHİŞ BİR HEYECAN VAR”
Malatya’da, en son 1999 yılında yapılan ön seçimin bu yıl yeniden yapılacak olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Ağbaba, bu şekilde hem partide hem de teşkilatta ciddi bir kıpırdama olduğu görüşünü savundu. Kendisi dışında 10 aday adayı bulunduğunu hatırlatan Veli Ağbaba, “Ön seçim nedeniyle hem örgütümüz hareketlendi hem partimiz. Biz bu durumdan gayet memnunuz. Müthiş bir heyecan, iyi bir yarış var. Umarım 7 Mart’ta iyi bir sonuç alırız ve bu da 7 Haziran’a olumlu etki eder” dedi.
Ağbaba, ön seçimle daha başarılı bir sonuç alacaklarına inancının tam olduğunu söyledi. Geçen günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, CHP’nin Malatya’da ön seçim yapacak olması ile ilgili kendilerini taklit ettiğini söylemesine de değinen Ağbaba, “AK Partililerin ön seçimden ne anladığını bilemiyorum” dedi.
“ONLARDA TİYATRO OYNANIYOR”
CHP’yi eleştiren Öznur Çalık’a tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Öznur Hanım herhalde daha acemi, bu işi bilmiyor. Ön seçimin nasıl olduğunu bilmiyor” diye konuştu.
AK Parti’nin temayül yoklamalarının komedi olduğunu savunan Ağbaba, şunları söyledi: “AKP’nin salonlarında bir tiyatro oynanıyor. Kimin kaç oy aldığını biliyor mu Öznur Hanım, merak ediyorum. Yani temayül yapılıyor, kimin ne oy aldığını bilmiyor. Açık oy gizli tasnif genel merkezde oy sayılıyor.”
“BİZ DE ÖN SEÇİM ÖNEMLİ”
AK Parti’nin temayülünün CHP’nin ön seçimiyle karşılaştırılamayacağını ifade eden Veli Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de ciddi şekilde sandıklar kuruluyor, her ilçede ayrı seçim oluyor. Sandık gözetmenleri eşliğinde yapılan seçimlerde oylar her adayın görevlileri huzurunda şeffaf bir şekilde sayılıyor. Herhalde Öznur Hanım şaka yapmış. Onlarınki ön seçim değil. Onlar Recep Tayyip Erdoğan kimi diyorsa onu seçiyorlar. Dün başkalarını işaret eder bugün başkasını eder.”
AĞBABA SÜRPRİZ BEKLİYOR MU?
Partisinin üst makamlarında yer alan Ağbaba, ön seçimde liste başı olmama korkusu olup olmadığıyla ilgili soruya, seçimde garantinin olmadığını söyleyerek yanıt verdi. Ağbaba, adayları belirleyecek delegelerin 2012 yılında seçilenler olduğunu ve olası bir sürprizin de olabileceğini söyledi. Veli Ağbaba, tüm bunlara rağmen kendisine güvendiğinin altını çizdi.
“CHP İKTİDARA GELECEK”
7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde ilk defa Erdoğan’sız seçimlere girecek olan AK Parti’de bir oy düşüşünün olup olmayacağı konusuna değinen Ağbaba, “Aslında sürpriz değil, olması gereken bir şey AKP’nin iktidardan inmesi. Gerçi Erdoğan bu işin içerisinde halen Başbakanlığı bıraktı ama. CHP’nin önemli bir oy oranı ile iktidarı alacağına inanıyorum” diye konuştu.
Ağbaba, Malatya’da da bu seçimlerde AK Parti’nin oy kaybı yaşayacağını ve CHP’nin yükselişe geçeceğini belirterek, milletvekili sayılarını artıracaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme