Çalık, Mülteci Sorununa Değindi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mülteci sorunlarına değinerek, 'Bodrum sahillerinde Aylan bebek kıyıya vurdu ve bebeğin kıyıya vurduğu an, insanlığın kıyıya vurduğu andır. Tüm dünyanın kıyıya...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mülteci sorunlarına değinerek, "Bodrum sahillerinde Aylan bebek kıyıya vurdu ve bebeğin kıyıya vurduğu an, insanlığın kıyıya vurduğu andır. Tüm dünyanın kıyıya vurduğu andır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Süleyman Soylu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı. Çalık, muhtarların sorunlarını çözen bir iktidar olduklarını ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez muhtarlara yönelik önemli değişimler ve imkanlar getirdiklerini söyleyerek, “Parti olarak her zaman muhtarlarımızın yanındayız. İl ziyaretlerimizde hiçbir zaman muhtarlarımızı yalnız bırakmadık ve toplumun sorunlarını ilk ağız olan muhtarlarımızdan dinliyoruz” diye konuştu.
Mülteci sorunuyla ilgili olarak da konuşan Çalık şunları söyledi:
“Bodrum sahillerinde Aylan bebek kıyıya vurdu ve bebeğin kıyıya vurduğu an, insanlığın kıyıya vurduğu andır. Tüm dünyanın kıyıya vurduğu andır. Avrupa’daki liderler o bebeği görmeliydi. Bize ‘Niye Suriyelilere kapıyı açıyorsunuz bu kadar mülteciyi barındırıyorsunuz?’ diyenlerin oradaki görüntüsüydü. Biz, aç ve açıkta kalırız ama komşumuzu aç bırakmayız.”
Ayrıca Çalık, kendisine iletilen ve 36 maddeden oluşan talep dosyasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştıracağını söyledi.

Bakmadan Geçme