Çalık 28 Şubat ruhunu hala hortlatmak isteyenler var

Meclisteki kadın temsil oranını yüzde 4,1'den yüzde 18'e çıkarmaya vesile olan bir liderle Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürüyoruz' dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kadınları hiçbir zaman siyasetin arka bahçesi olarak görmediklerini ifade ederek, “Öğretmen, doktor, mühendis, belediye başkanı, milletvekili ve bakan olabiliyoruz. Meclisteki kadın temsil oranını yüzde 4,1’den yüzde 18’e çıkarmaya vesile olan bir liderle Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol yürüyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya Kadın Kolları, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Siyaseti kadınlar üzerinden değil, insanlığın öznesi kadınlar için yaptıklarını kaydeden Çalık, “Çok ciddi manada yollar kat ettik. 14 Ağustos 2001’de yola çıktığımızda ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik. O günden bugüne dönüp baktığımızda her alanda; eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye kadar her alanda büyük değişim ve dönüşüm yaşadık. İnsan hakları ve demokrasi alanlarında, bölgesel farklılıkların ortadan kaldırılarak refah seviyesinin genişletilmesi ve sosyal devlet anlayışının inşası dahil olmak üzere çok önemli hizmetler yaptık” diye konuştu.

“Her alanda değişim ve dönüşüm yaşandı”

Milletvekili Çalık, AK Parti iktidarıyla birlikte oluşan yeni Türkiye ile eski Türkiye arasında dağlar kadar farkın olduğunu ifade etti. Türkiye’nin AK Parti iktidarlarıyla birlikte her alanda önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığını dile getiren Çalık, her alanda ciddi yatırımların yapıldığını belirtti. “Başı kapalıdan hakim olmaz” diyenlerin var olduğuna da dikkat çeken Çalık, “Hala 28 Şubat ruhunu hortlatmak isteyenler var. “Bu kadına haddini bildirin” diyen zihniyetin izdüşümü bugün CHP’nin içerisinde hala bu fikri ve zikri taşıyanlar var. Bugün kadınlarımız kendi aralarında eşitlendi. Eğitimde, temsilde, karar mekanizmalarında yer almalarında eşitlik sağladık. Mesleklerinde, kamuda görevlerinde eşitlik sağladık. Öğrencilerimiz ister başı kapalı isterse başı açık şekilde eğitimlerini görüyorlar. Evlatlarımıza en iyi şekilde eğitim hizmetini sunmaktan onur duyuyoruz. Öğretmen, doktor, mühendis, belediye başkanı, milletvekili, bakan olabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın en önemli lideriyle çalışıyoruz”
 

Milletvekili Çalık, Türkiye’nin ilerlemesini ve büyümesini sürdürürken, karşılarında hem ulusal hem de uluslararası güçlerin olduğunu söyledi. Çalık, “Bizim o dik duruşumuzu, dik dururken dikleşmeden Cumhurbaşkanımızın yanında yer alışımızı herkese göstermemiz lazım. Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Onunla birlikte bize hizmet etmeyi nasip eden Yüce Rabbime hamd ederken, çocuklarımıza çok önemli bir miras bırakacağımızı unutmamamız lazım. Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki en önemli liderlerden biridir” diye konuştu. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkın iyi irdelenmesi gerektiğini dile getiren Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amerika Başkanı’nın karşısında Türkiye’nin Başbakanı’nın nasıl durduğunu hatırlayın. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuna bakın. Bugün Türkiye’yi insani gelişmişlik endeksinde en yüksek insani gelişmişlik seviyesine çıkarmış vaziyetteyiz. Bunu sosyal devlet anlayışıyla yaptık. En alt gelir gurubundaki vatandaşlarımıza ayni nakdi yardımlarımızla yaptık. Yaşlısına, çocuğuna, engellisine bakan bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye’yi tasavvur ederken, hiç kimseye muhtaç olmadan özgür irademizle bağımsız Türkiye için var gücüyle gece gündüz çalışan bir lider var. Cumhurbaşkanımızla çıktığımız bu yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme