Çalık 2023'de aday olmayacağım

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'nin ihtiyacı olan İnternet Yasasının çıkarılması için hazırlık yaptıklarını belirterek 'Yakın zamanda İnternet Yasası'nı kurumlarımızın görüşlerini de alarak çıkaracağız' dedi. Çalık, 2023 seçimlerinde Milletvekilliğine de kesin olarak aday olmayacağını açıkladı.

 

Çalık: İnternet Yasası için Hazırlığımız Var

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin ihtiyacı olan İnternet Yasasının çıkarılması için hazırlık yaptıklarını belirterek “Yakın zamanda İnternet Yasası”nı kurumlarımızın görüşlerini de alarak çıkaracağız” dedi. Çalık, 2023 seçimlerinde Milletvekilliğine de kesin olarak aday olmayacağını açıkladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz ve il yöneticileriyle birlikte, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. MGC Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan Çalık, Cemiyette önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNER: “Tüm Anadolu olarak İnternet Yasasının Çıkmasını Bekliyoruz”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Sayın Çalık’ın Malatya’nın seçilen ilk bayan Milletvekili olduğunu belirterek “edindiği tecrübesiyle, bilgi birikimini Malatya’ya aktaran Milletvekilimiz Çalık’tan tüm Anadolu Basınının beklediği internet yasasının çıkarılması için gayret ve desteklerini bekliyoruz. Gazete çıkarmak için Savcılıklara, Radyo ve Televizyon kurmak için RTÜK’e başvurmak zorunlu olduğu halde internet haberciliği içinse hiçbir yere başvurulmuyor. Türkiye de 100 bin adet Malatya’da 300 adet internet sitesinden bahsediliyor. İnternet Yasası çıkarılıp gazetelerde olduğu gibi Savcılıklara beyanname verme şartı getirildiği takdirde internet yayıncılığı yasal yapıya kavuşacak ve en az 50 bin kişinin bu sitelerde istihdamı sağlanacaktır. Türkiye internet Gazetecileri Federasyonu bünyesinde her il’de 20 internet sitesi olmak üzere 2 bin 500 internet sitesi bir araya getirildi. Kurumsal çalışmalar yapılıyor. Hükümet ve İletişim Başkanlığı, bu konuda çalışıyor, Basın İlan Kurumu Yasal düzenlemeler için çalışıyor. Sizlerden isteğimiz bu çalışmalara destek vererek internet Yasasının bir an önce çıkarılması için bu işe el atmanızı bekliyoruz” dedi.

ÇALIK: “İNTERNET YASASINI ÇIKARACAĞIZ”

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, vefat eden gazetecileri rahmetle anarak tüm Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Malatya Gazeteciler Cemiyetinin vefat eden Başkanı Haydar Karaduman’ı her zaman şükranla andığını belirterek “Malatya Gazeteciler Cemiyetinde rahmetli Karaduman’ı rahmetle anıyoruz. Başkanımızın istediği internet yasası konusunda Hükümetimiz, İletişim Başkanlığımız ve diğer kurumlar bu konuda çalışma halindeler. Sosyal medya yasasını çıkardık ve bu sosyal medya platformlarının birer temsil atamalarını zorunlu hale getirdik. Şimdi temsilciler atanıyor. İnternet medyası içinde Malatya Gazeteciler Cemiyetinin talebini çok haklı ve yerinde görüyorum, Mecliste de çalışmalar var. Yakın zamanda ihtiyaçlara cevap verecek internet yasasını çıkaracağız. Çıkacak yasayla istihdam yaratılması daha da önemli olduğunu gösteriyor. İnternet Yasasını çıkarmak içinde bendeüzerime düşen görevi yapacağımdan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

2023’DE MİLLETVEKİLLİĞİNE KESİN ADAY OLMAYACAĞIM

Gazetecilerin Milletvekilliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı konusunda sorusu üzerine de Milletvekili Çalık, “Daha önce de açıkladım, şimdi bir kez de burada söylüyorum. Ben 5 dönemdir Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle Malatya Milletvekilliği görevinde bulundum, bundan sonra yeni genç arkadaşlarımızın önünü açmak için 2023’de Malatya Milletvekilliğine kesinlikle aday olmayacağım. Allah bana bu memleketin 5 dönem milletvekilliğini nasip etti. Bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanım ne derse o olur. Gel Genel merkezde çaycılık yap dese yaparım. Arkadaşlarıma yardımcı olurum. Olmazsa da eşime, çocuklarıma bakarım. Büyükşehir konusunda ise bu görevi layıkıyla yapan Başkanlarımız var. Onların başarılı olmalarını isterim” ifadelerine yer verdi.

2020 YILINI DEĞERLENDİRDİ

            Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra 2020 yılını değerlendirdi. Malatya’nın bu yılda deprem yaşadığını belirterek “Elazığ-Sivrice depremiyle Malatya’da 6 bin konut ağır hasar aldı. Yaraların sarılması için 2 milyar liralık yatırım yapıldı, konutlar inşa ediliyor. Pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnafımız ve vatandaşlara yardım etmeye çalıştık. Havalanına Terminal yapılması, Kuzey Çevre yolunda istimlak bedellerinin ödenmesi sağlandı. Kömürhan Köprüsü hizmete açıldı. Turgut Özal Üniversitesine Tıp Fakültesi açıldı. Sağlık alt yapımızı daha da güçlendiriyoruz. 2021 Yılında da Malatya’ya hizmete devam edeceğiz” diye belirtti.

 

Bakmadan Geçme