Büyükşehir Olsa Ne Olur Olmazsa Ne Olur

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, 'Malatya'nın içi boşaltıldıktan sonra büyükşehir olsak ne olur, olmasak ne olur?' dedi.


Malatya nüfusunun büyük şehir olma nüfus kriterini geçmesiyle ilgili açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Elma çok güzeldir. Ancak içinde kurtlanmış elma önünüze çıkarsa bu iyi değildir. Sümerbank Fabrikası, Tekel, Et Balık, Şeker, Meteroolji ve ziraat bankası bölge müdürlüğü olmadıktan sonra, yani Malatya'nın içi boşaltıldıktan sonra büyükşehir olsak ne olur, olmasak ne olur? Sayın Başbakanımız Malatya'nın isteklerine cevap vermelidir" dedi.
Tarım ili olan Malatya'da hayvancılığın da gerekli yerlerde olmadığını söyleyen Polatbaş, Türkiye'nin pancarden kendi şekerini üretmeyip, yurt dışından ithal edilen nişasta bazlı şekerlerin çocuklara, insanlara yedirildiğini savunarak, "Biz sadece şeker fabrikası derdinde değiliz. Şeker Fabrikası'ndan dolaylı olarak, hayvancısı da nakliyecisi de üreticisi de yararlanıyor. Biz bunun için karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme