Berat Kandilinde Kuran Ziyafeti

Malatya Belediyesi tarafından 20.'si düzenlenen Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali'nin başlangıcının Berat Kandili'ne denk gelmesi dolayısıyla ünlü hafızlar Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi.

Fuar alanında gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya Eski Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından, Berat Kandili'ni Malatyalı vatandaşlarla birlikte idrak etmek için gerçekleştirilen programda Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien, Mısır’dan Memduh Cude Saad, İran’dan 13 yaşındaki Emir Hüseyin Haydari ve Malatya’dan Ahmet Tayyar, Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi.
Okunan Kuran-ı Kerim ile geceyi dolu dolu yaşayan vatandaşlar ellerini semaya çevirerek şehitler, ülkenin birliği ve bütünlüğü için dua etti. Kültür A.Ş görevlileri tarafından fuar alanını dolduran vatandaşlara şerbet ikram edildi. Mübarek gecede şair İbrahim Sadri de şiirleriyle vatandaşlar mest etti.
22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşlarının bulunması nedeniyle konser programları iptal edildi.

Bakmadan Geçme