Battalgazi'de çocuklara masal dinletisi

Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklar için bir birinden farklı programlar düzenlenmeye devam ediyor. Malet Konteyner Kent'te kalan çocuklar için 'Ninem Korkut ile Masal Vakti' programı düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklar için bir birinden farklı programlar düzenlenmeye devam ediyor. Malet Konteyner Kent’te kalan çocuklar için ‘Ninem Korkut ile Masal Vakti’ programı düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi tarafından konteynerde kalan çocukları eğlendirmek ve onlara psikososyal destek sağlamak amacıyla birbirinden farklı programlar düzenleniyor. Konteyner kentlerde düzenlenen Çocuk Şenliğinin yanı sıra çocuklara hediye dağıtımı yapılırken bu kez de çocuklara masal dinletisi gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in talimatlarıyla Bulgurlu Mahallesi’nde bulunan Malet Konteyner Kent’te ‘Ninem Korkut ile Masal Vakti’ programı gerçekleştirildi. Eğitimci yazar Nilüfer Zontul Aktaş’ın katıldığı ve masalların anlatıldığı programda çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Çocuklar ders çıkaracağı, bilgilendirirken eğlendiren masalları pür dikkat dinlerken aynı zamanda masal kitapları hediye edildi. Bu tür faaliyetlerin çocukların zihninde ve ruhunda güzel izler bıraktığını ifade eden eğitimci yazar Nilüfer Zontul Aktaş, “Battalgazi Belediyemize ve Başkanımız Osman Güder’e bu programı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Masallar, Anadolu’muzun kadim bir kültürü. Çocukların küçük yaşlardan itibaren masalla beslenmesi onları geleceğe hazırlayacak ve kitapla olan bağını güçlendirecek en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu nedenle çocuklarımızın zihin ve ruh dünyasını en güzel şekilde geleceğe hazırlayabilmek ve onların ruhlarında güzel izler bırakabilmek adına bu programı düzenledik ve düzenlemeye devam edeceğiz. İnşallah bu programlarla çocuklarımıza mutlu anlar yaşatmış oluruz” dedi.

Bakmadan Geçme