Malatya Pehlivan Toprağı İdi

Milli Güreşçi Sıddık Kaçar, Malatya'nın yıllar önce pehlivan toprağı olarak anılmasına rağmen, son yıllarda başarılı Güreşçi yetiştirilememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Malatya'da pastane işleten ve sattığı ürünlerin birçoğunu da kendisi imal eden eski milli güreşçilerden Sıddık Kaçar, Güreş'in bugünkü geldiği durumdan memnun değil. Kaçar, 'Malatya toprağı pehlivan toprağı idi. Şampiyonalarda Malatyalı Güreşçiyi karşılarında görünce 'Eyvah Malatyalıya mı denk geldik' şeklinde korkularını gösterirlerdi. Vahap Pehlivan gibi, Kemal Dağdeviren gibi pehlivanlar hep derece yapardı. Şimdi öyle mi? Hayır. Malatya'da son yıllarda başarılı güreşçi yetiştirememenin üzüntüsünü
yaşıyoruz. Şu anda, Şekerspor, Belediye ve Gençlik Spor Güreş ile ilgileniyor. Güreş sporu ile ilgilenen kulüp sayısı bir elin parmakları kadar değil. Eğer şeker fabrikası devam ederse ve belediye de değişik sıkletlerde Güreş sporunu aktif hale getirirse, ileride başarılı güreşçiler çıkacağını ümit ediyoruz 'şeklinde konuştu.
Kendisinin yaş gereği Güreş sporunu bırakınca oğlu Uğur Kaçar'ı Güreşçi yetiştirdiğini söyleyen eski milli güreşçilerden Sıddık Kaçar, 'Oğlum Uğur, Güreş'te yıldızlar Türkiye 2'ncisi oldu. Güreş'e ilgi azalınca karate sporuna devam etti. Karate'de yenilmeyen tek insan. Karate'de Türkiye şampiyonu ve Türkiye 3'ncüsü oldu. Şu anda Karate antrenörlüğü yapıyor' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme