Malatya Kitaplığı Projesinde Basılan Eser Sayısı 37'ye Ulaştı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2009 yılında hayata geçirilen Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında, basılan eser sayısının 37'ye ulaştığını ifade etti.Vali Süleyman Kamçı, Malatya Kitaplığı Projesi ile Malatya'nın köklü tarihinin...

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2009 yılında hayata geçirilen Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında, basılan eser sayısının 37'ye ulaştığını ifade etti.
Vali Süleyman Kamçı, Malatya Kitaplığı Projesi ile Malatya'nın köklü tarihinin ve zengin kültürel değerlerinin ortaya çıkarılacağını belirterek, tarihi ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılması noktasında projenin son derece önemli olduğunu ifade etti. Kamçı, 'Bu kapsamda, ilimizin köklü geçmişini günümüze taşımak, kültür-sanat değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilimizin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgeleri kayıt altına alıp koruyarak araştırmacıların kullanımına sunmak ve saygıdeğer halkımızda yaşadığı şehre karşı farkındalık meydana getirmek amacına dönük projeler dizisinden birisi olan Malatya Kitaplığı 2009 yılında hayata geçirilmiştir. Malatya Kitaplığı, edebiyat, eğitim, coğrafya, genel, kültür-sanat, araştırma-inceleme, arkeoloji-mimarlık, biyografi-hatırat, felsefe-sosyoloji, sözlük-bibliyografya, tarih-sanat tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 farklı başlıkta 100 farklı eserin basımı ile oluşturulacaktır. Malatya Kitaplığı tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ilimizi anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, envanter vb. nitelikteki eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette bir külliyat ortaya çıkmış olacak' şeklinde konuştu. Kamçı, Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu'nun yurt içi ve yurt dışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti. Kamçı, 'Malatya'ya ilgi duyan, belirlenen başlıklarda yeterli bilgi ve belgeye sahip olup bu birikimi kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik edip destekleyerek, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış bilgi ve belgelerin kitaplaştırılması amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu, yurt içi ve yurt dışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Tamamlandığında Malatya'ya dair pek çok bilgi ve belgenin derlendiği, geniş kapsamlı eşsiz bir külliyat niteliği kazanacak olan Malatya Kitaplığı'nda yer almak üzere, bugüne kadar yapılan eser müracaatlarının niteliği ve yoğunluğu projenin amacına ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini göstermektedir. Bu minval üzere yapılan çalışmalar çerçevesinde basımı yapılan 'Malatyalı Necati Divanı' ve 'Malatya Eskiçağ Tarihi' adlı eserlerle birlikte birbirinden kıymetli 37 kitap külliyat içerisinde yerini almış ve adeta müstakbel çalışmaların müjdecisi olmuştur' diye konuştu.

Bakmadan Geçme