Köylerinin Telefon Rehberini Hazırladılar

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Seyid Uşağı köylüleri, kendi telefon rehberlerini çıkararak bir ilke imza attılar.


Rehberin hazırlanmasında öncülük görevi üstlenen Turan Canbay ve Hüseyin Canbay, Seyid Uşağı köylülerinin gelenek ve göreneklerine bağlı olması, acı ve tatlı günlerini birlikte yaşamak istemesi gibi nedenlerden kaynaklanarak, insanların birbirini kısa sürede bulabilmeleri amacıyla bir süredir hazırlıklarını sürdürdükleri rehberi çıkartarak Seyid Uşaklılara dağıtmaya başlandıklarını belirttiler.
Hüseyin Canbay, 'Seyid Uşağı köylülerimiz, toplantı gerektiren her olayda, insanlara haber verememekten şikayet ederlerdi. Ölüm oluyor, düğün oluyor, gelen oluyor, giden oluyor, birbirimizi haberdar etme ihtiyacımız doğuyor. İşte bu gibi durumlarda hazırladığımız telefon rehberi bize büyük yarar sağlayacak' şeklinde konuştu.
250 civarında Seyid Uşaklı'nın ev telefonunun bulunduğu rehberi, yalnızca Seyid Uşağı köyü ile sınırladıklarını belirten Hüseyin Canbay, önümüzdeki dönemlerde, Malatya'ya, ülkenin diğer kentlerine, başta Almanya olmak üzere, diğer ülkelere göç etmiş Seyid Uşaklıları da kapsayacak bir çalışma yapacaklarını, hazırlıklarına ise şimdiden başladıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme