Kent Konseyi Toplantı Düzenledi

Malatya Kent Konseyi, ilin son dönemdeki gündemi olan devlet hastanesi alanı ile Kuzey Çevreyolu ile ilgili olarak İl Özel İdaresi Salonu’nda toplantı düzenledi. Toplantıda elektrikler kesilince, jeneratör olmaması nedeniyle konuşmacılar cep telefonu ışığından yararlandı.


Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Sait Kurnaz, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının ilk bölümünde Malatya Devlet Hastanesi'nin alanıyla ilgili görüşler alınırken, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve kamu kuruluşu temsilcileri, ana görüş olarak mevcut hastane yerinin kalmasını ve burada bir hastanenin hizmetlerine devam etmesini isteyerek, söz konusu yerin TOKİ'ye devredilmemesini talep etti.
Toplantıda bulunan Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Sağlık Bakanlığı'nın kampüs hastaneler oluşturarak, insan kaynaklarını daha iyi şekilde kullanmak için bu projeleri başlattığını belirterek, Malatya’da da bu projenin yürütüldüğünü söyledi. Amacın kaynakların en verimli şekilde kullanılması olduğunu aktaran Umay, bu gaye ile tek merkezde büyük bir kampüs hastane kurulduğunu kaydetti. Umay, yeni hastanenin yanına 150 yataklı fizik tedavi merkezi ile 300 yataklı kadın ve çocuk hastanesinin de kurulacağını iletti.
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya'daki planlamaların bugüne göre değil, 30-40 yıl sonrasının düşünülerek yapılması gerektiğini vurgulayarak, Malatya Devlet Hastanesi’nin ne şekilde kullanılacağının halen netlik kazanmadığını, buranın parkta olabileceğini, başka bir amaçla da kullanılabileceğini belirterek, bölgeye ihtiyaç duyulan hastanenin şehirleşmeye yeni açılan Beydağı Bölgesi’ne kaydırılabileceğini ifade etti. Tüfenkçi, 'Malatya tek merkezden kurutulup, yeni alt merkezlerin kurulması gerekiyor. Biz trafikten şikayet ediyoruz. Ancak her şeyi tek hat üzerine koyarsanız yeni alt merkezleri kuramayız. Hiçbir alt merkezi Malatya’nın dışına çıkartmasak, o zaman Malatya nasıl büyüyecek, nasıl alt merkezler oluşacak? Malatya büyükşehir olurken, bütün il sınırlarını düşünmemiz lazım' diye konuştu.
Çevreyolu ile ilgili konuşan Başkan Çakır ise, 'Çevreyolu ile ilgili olarak bakanlarımızın da talimatlarıyla bakan yardımcılarımızın da üzerinde çalıştığı gibi, buradaki kamulaştırmaların biran önce yapılması ve yol güzergahını açılması. Yapım işi çok zor değil, 2-3 yıl içinde açılacak bir yol. Maalesef kamulaştırma ve bürokratik işlemlerden dolayı zor ve yavaş yürüyor. Malatya’nın daha hızlı gelişmesi adına bu yolun ivedi olarak açılması gerekiyor' dedi.
Bu arada toplantının yarısında elektrikler gidince, binada jeneratör olmaması nedeniyle cep telefonlarının ışığından yararlanıldı. Toplantı, elektrik kesintisi nedeniyle kısa sürdü.

Bakmadan Geçme