Ağbaba'dan 6 İlçe İçin Yol Talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması isteği ile Malatya havaalanına ulaşım konusunda sorun yaşayan ilçelerin sorunlarını dile getirdiği soru önergesi sundu.


Ağbaba TBMM Genel Kurulu'nda Yazıhan, Kuluncak, Hekimhan, Arapgir, Arguvan ve Kemaliye ilçelerini yakından ilgilendiren ulaşım sorununu gündeme getirdi.
Ağbaba Yazıhan İlçesi Bereketli Köyü'ne bir köprü yapılması durumunda bahse konu ilçelerin Malatya Havaalanına ulaşımlarının 40 kilometre kısalacağını ve ilçelerin ekonomik hayatlarının canlanacağını dile getirdi.
Ağbaba, 'Yazıhan, Hekimhan, Arapgir, Kuluncak, Arguvan hatta Kemaliye ilçelerini Malatya havaalanına bağlayan yola maalesef Malatya merkezine gidilerek ulaşılabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Hekimhan ilçesi Yamadağı mevkiine uluslararası hizmet verecek bir kayak merkezi temeli atılmıştır. Ayrıca Hekimhan ve Hasançelebi Belediyelerinde çok büyük maden tesisleri yapılmaktadır. İlçelerin ekonomik ve sosyal gelişmelerinin en önemli kaynaklarından birinin ulaşım olduğu düşünülür ise Yazıhan İlçesi Bereketli
köyü mevkiinde yapılacak bir köprü ilçelerin Malatya Havaalanına ulaşımlarını 40 kilometre kısaltacaktır. Köprünün yapımı bu ilçelerin ekonomik olarak büyümesini sağlayacaktır. Bu köprünün yapımı konusunda düşünceleriniz nedir?' şeklinde proje önerisinde bulunarak, Bakan Yıldırım'a soru yöneltti.

Bakmadan Geçme