Alt Geçit İnşaat Çalışması Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Battalgazi Kavşağında yapımı devam eden alt geçit çalışması sebebiyle 3 mahallenin mağdur olduğunu belirterek, TBMM'ye soru önergesi verdi.


Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, "Malatya'da yapımı devam eden Battalgazi Alt geçidi sebebiyle; Tandoğan, Göztepe ve Kireç Ocağı Mahallelerinin merkezle bağlantısı kesilmiştir. Bu durum hem yayaların hem araçların merkeze ulaşımını zorlaştırmıştır. Mahalle sakinleri mağdur edilmiştir. Mağduriyetlerini dile getirmek için mahalle sakinleri geçtiğimiz günlerde bir protesto yürüyüşü gerçekleştirmiştir"
ifadelerini kaydetti.
Ağbaba'nın önergesindeki sorular şu şekilde, "Battalgazi alt geçidi yapılmadan önce bölgede ki mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerine proje hakkında bilgi verilmiş midir? Çalışmalar nedeniyle mahalle sakinlerinin mağdur edileceği önceden bildirilmiş midir? 55 bin mahalle sakininin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan yolun kapalı olmasının sebebi nedir? Malatya'da daha önce yapılan alt geçitlerle tüm mahallelere geçit verilirken, belirtilen 3 mahalle için neden bu uygulama yapılmamıştır? Alt
geçidin yapımı ne zaman tamamlanacaktır? Tandoğan, Göztepe ve Kireç Ocağı Mahallesi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi için ne beklenmektedir? Binlerce insanın sıkıntılarının giderilmesi için çalışma yapılması düşünülmekte midir?"

Bakmadan Geçme