Alevilerin De Taleplerine Yer Verilmelidir

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, yeni anayasa hazırlığında Alevilerin de taleplerine yer verilmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye Gazetesi Malatya Bölge Temsilcisi Celal Koyuncu, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli’ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Celal Koyuncu, şunları söyledi: “Malatya'nın önemli şahsiyetlerinden biri, Alevi kültürünü en güzel şekilde yaşayan ve izah eden Sayın Hasan Meşeli Bey’in çalışmaları takdire şayandır. Birlik ve beraberlik mesajları veren, milleti bütünleştiren hareketleri ile örnek olan gönül dostuna gönül ziyareti gerçekleştirdik. Malatyamızın önemli kanaat önderlerinden biri olan Hasan Bey, provokatör olaylara tenezzül etmeyen, fitne olaylarına karşı çıkıp her zaman örnek hareket sergilemiştir. Ülke olarak, Alevisi ve Sünnisi ile Türkü ve Kürdü ile bin yıla yakın zamandır bu toprakları vatan etmişiz. İyi kötü günlerimiz olmuş. Beraber hepsini gögüslemişiz.”
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip yeni anayasa hazırlığında Alevilerin de taleplerine yer verilmesi gerektiğini söyledi.
Alevi Çalıştayı'nda 34 kişiden biri olduğunu söyleyen Meşeli, yeni anayasada neyi istediklerini şöyle sıraladı: "Alevi Çalıştayı'nda da belirtildiği gibi yeni anayasada, cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması, ibadet yeri sayılması, cem evlerinden de camiler gibi elektrik ve su parası alınmaması gerekir. Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine, Sünni kardeşlerimizin ve Alevi gençlerimizin Aleviliği ve İslamiyeti öğrenebilmeleri için Hz. Ali, Kur’an, Ehl-i beyt ile ilgili ayetler, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, İmam Cafer Sadık hazretlerinin içtihadının konulmasını arzu ediyoruz. Ayrıca, 12 yas orucunun da tıpkı Ramazan orucu gibi camilerde, üniversite kürsülerinde ve televizyonlarda niçin tutulduğu anlatılmalıdır. Böylece iki tarafın da birbirine müspet olmayan düşüncelerinin ortadan kalkacağını ümit ediyoruz.”

Bakmadan Geçme