AK Parti'den Malatya'da İkinci Temayül Yoklaması

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Malatya'da milletvekilliğine aday gösterilecek 6 ismin belirlenmesi için AK Parti'de yürütülen çalışmalar devam ediyor. 28 Şubatta delegelerin oy kullandığı temayül yoklamasının ardından bugünde...

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Malatya’da milletvekilliğine aday gösterilecek 6 ismin belirlenmesi için AK Parti’de yürütülen çalışmalar devam ediyor. 28 Şubatta delegelerin oy kullandığı temayül yoklamasının ardından bugünde 65 aday adayı ismi sivil toplum kuruluşlarına soruldu.
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen temayülde sandıklar yine kuruldu, oylar bu kez 65 aday adayı için sivil toplum kuruluşları tarafından kullanıldı. Komisyon Başkanı İhsan Koca, AK Partinin yapmış olduğu ilk uygulamalardan birinin yaşandığını belirtti.
Sivil toplum kuruluşlarının da aday belirleme süresi içerisinde düşüncelerinin belirlenmesi adına önemli bir çalışma olduğunu belirten Koca, “Eleştirilebilir ya da takdir edilebilir ancak güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum” dedi.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Merkezin daha önce sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden fikir aldığını ancak bu yıl alınan kararla hem STK temsilcilerinin hem de yönetim kurulu üyelerinin oylarının değerlendirilmek istendiğini kaydetti.
Daha önceki temayül yoklamasında 58 aday adayı için oy kullanıldığını, bu kez 65 aday adayın oylamaya dahil olduğunu ifade eden Kahtalı, oyların değerlendirilmek üzere mühürlü çuvallarla genel merkeze gönderileceğini söyledi.

Bakmadan Geçme