Yolcular Panik Yaşadı

Malatya'da yaklaşık 150 yolcu taşıyan feribot, Karakaya Baraj Gölü içinde aşırı rüzgar nedeniyle iskeleye yaklaşamayınca, uzun süre göl içerisinde mahsur kaldı.


Alınan bilgiye göre, Karakaya Baraj gölü üzerinde, Elazığ'ın Baskil ilçesinden Malatya'nın Battalgazi ilçesine yolcu taşımacılığı yapan Vuslat-1 adlı feribot, bölgedeki aşırı rüzgar nedeniyle kontrolden çıkarak, iskeleye yaklaşık 100 metre mesafede göl içinde karaya oturdu.
Rüzgar ve baraj gölündeki dalgalanmalar nedeniyle feribot uzun süre hareket etmeden yerinde kaldı. Bu esnada feribot içindeki yaklaşık 150 yolcu, büyük panik yaşadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 acil servis ambulansı, jandarma ekipleri, Malatya Belediyesi itfaiye ekipleri ve AFAD Kurtarma ekipleri yönlendirildi.
Ancak feribot, rüzgarın şiddetini azaltmasıyla 45 dakika sonra kurtarma ekipleri bölgeye varmadan iskeleye yanaştı. Kurtarma ekiplerinin ve jandarma görevlilerinin devreye girmesi ile yolcular ve araçlar tahliye edildi.
Feribottaki yolcular, yaşanan olaydan dolayı korku ve panik yaşadıklarını söyleyerek, olası bir faciadan dönüldüğünü ve feribotun sürüklenme ile karşı karşıya kaldığını iddia ettiler. Vatandaşlar, uzun süre kurtarılmayı beklediklerini ileri sürdü.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme