Yeşilyurt Ödüle Doymuyor

Yeşilyurt'un tarihi bölgeleri, turistik mekânları ve doğal güzelliklerini doğru, akılcı ve planlı yatırımlarla tüm dünyanın beğenisine sunmak adına dikkat çekici ve farklı yatırımlar uyguladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, büyük bir çaba ve gayretlerin sonucunda seçim öncesinde taahhüt ettiği 45 projeden 29'unu ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

 

"Kentsel ve Mimarı Dokunun Korunması Ödülü" Yeşilyurt'a Hayırlı Olsun

 

Yeşilyurt’un tarihi bölgeleri, turistik mekânları ve doğal güzelliklerini doğru, akılcı ve planlı yatırımlarla tüm dünyanın beğenisine sunmak adına dikkat çekici ve farklı yatırımlar uyguladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, büyük bir çaba ve gayretlerin sonucunda seçim öncesinde taahhüt ettiği 45 projeden 29’unu ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama’ projesiyle Yeşilyurt’un kapılarını tüm dünyaya açtıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan UNESCO Binasında düzenlenen 2019 Yılı Uluslararası İdeal Kentler Ödül törenine katılarak, ‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama’ projemizden dolayı verilen ‘Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması’ başarı ödülünü büyük bir gururla aldık. Bu ödülümüz ülkemize, kentimize ve ilçemize hâyırlı uğurlu olsun.

Tarihi ve kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkartmak adına attığımız adımların, yaptığımız projelerimizin böylesi değerli ödüllerle takdir edilmesi çalışmalarımızın önemini bir kere daha gözler önüne sermektedir. Yeşilyurt’umuzun sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız projelerle ilçemizin zenginlikleriyle uluslararası kimlik kazanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu özel ödülle birlikte Anadolu kültürünün tüm eşsiz öğelerini içine barındıran Yeşilyurt’umuzun kapılarını tüm dünyaya açmış olduk, bundan ayrıca gurur duyuyoruz.

Şehirleşmeye ve kentsel dönüşüme özen gösterdiğimiz kadar ecdat yadigârı tarihi evlerimiz, camilerimiz, köprülerimiz ve konaklarımız ile sokaklarımızı restore ederek tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarıp, kültürel mirasımızın hak ettiği değeri görmesi adına çalışıyoruz. Kadim Çırmıhtı’da bulunan tarihi konaklarımızı restore ederek her birine ayrı fonksiyonlar yüklüyoruz, ‘Lezzet Vadisi’ projemizle yemeklerimizi tanıtıyoruz, Kent Belleği ve Tekstil Müzesi kurmak adına çalışıyoruz.

Tüm bu projelerimizin dünya çapında bir ödülle taçlandırılması, bizlerin çalışma isteği ve azmini artıracaktır. Bizim tek gayemiz var o da; bölgemizi geliştirmek, farklı ve dikkat çekici yatırımlarla Malatya ve Yeşilyurt’un tarihsel yapısını ön plana çıkarmak ve turizm potansiyelini artırmaktır. Buradaki davetlilere Malatya’mızı ve Yeşilyurt’umuzu tüm yönleriyle anlatıp, doğal ve tarihi zenginliklerimizi yerinde görmelerini, yöresel lezzetlerimizi yerinde tatmalarını tavsiye ettik.  Yanımızda getirdiğimiz Malatya Kayısımız ve diğer yöresel ürünlerimizi katılımcılara ikram ettik. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcıların yöresel lezzetlerimizin yanı sıra Yeşilyurt’la ilgili hazırladığımız tanıtım görüntülerine yoğun ilgi göstermeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. “ dedi.

103 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ

Değerlendirmeye alınan 103 proje içerisinden ödüle layık görülen projeler içerinde en nitelikli projelerden bir tanesinin ‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama’ projesi olduğunu dile getiren Başkan ÇINAR, “Projeleri ödül alan birçok belediye vardı ve her birinin hikâyesi ve alanı farklı ama değerlendiren ekip İtalya’dan, Arnavutluk’tan, Fransa’dan, Almanya’dan, Lübnan’dan nitelikli,alanında uzman değerli bir bilimsel akademisyenler yer alıyordu. Toplamda 103 tane bu anlamda değerlendirmeye layık proje öngörülmüş. Bunlar içerisinden 13-14 tanesine ödül verildi. Kente kolaylık sağlayan, işleri hızlandıran, kenti güzelleştiren, büyüten, cazibesini arttıran, kente bir dinamizm katan projelere ödüller veriliyordu.Biz de layık görüldük ve gururlandık, mutlu olduk. Yeşilyurt’a Malatya’ya armağan olsun” dedi.

2020 BAHARINDA TAMAMLANIYOR

‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama’ projesini değerlendiren Başkan ÇINAR,“Nisan ayından itibaren biten kısımlarda hizmet vermeye başlayacağız. Orada dediğimiz görsellerinşu an tefrişatlarını yapıyoruz. Son rötuşlarını belirliyoruz. Baharla birlikte inşallah halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

YEŞİLYURT ÖDÜLE DOYMUYOR

Geçmiş bazı projelerde de ödüle layık görülen Yeşilyurt Belediyesinin başarısını değerlendiren Başkan ÇINAR. “Yapmış olduğumuz ve yapmayı planladığımız projelerimizde başta Yeşilyurt olmak üzere Malatya’mıza fayda sağlayacak, gelişmesine ve tanıtımına katkı sunacak çalışmalar yapma gayreti içerisinde olduk. Biz bu ödülleri almak için de hiçbir yere başvurmadık. Bizim projelerimizi izleyen, gözlemleyen, denetleyen gözler var. Hem Ankara da, hem İstanbul’da, hem yurt dışında bu işleri takip eden ekipler var. Projelerimizden bir şekilde haberdar olmuşlar ve bu ödüllere bizleri layık görmüşler. Biz her daim görevimizin başındayız, Yeşilyurt’a değer katmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Genç, dinamik ve işinin bilincinde olan bir ekibiz. Ekibimizin hepsi kendi alanında işinin uzmanı olan arkadaşlarımız. Canla başla çalışıyorlar. Son dönemde biliyorsunuz dört tane ayrı yenigüçlü müdürlük oluşturduk. Bunlardan bir tanesi olan Ar-Ge Müdürlüğü, sürekli bir hareket halinde. Diğeri Etüt Proje bugün yine ziyaret ettim. Tarımsal hizmetler müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğübizim için yeni dinamizmler, yeni katkılar. Ekibimize güveniyoruz. Ekibimiz de bize güzellikleri yaşatıyorlar. Bizi öncü yapıyorlar. Bizde bu öncülüğü en iyi şekilde yönlendiriyoruz. Bu da başarımızın kaynağı” dedi.

 

Soru: Tabi bu kadim Yeşilyurt projesi, yaptığınız projelerden sadece biri. Diğer projeleriniz hakkında da kısaca bilgilendirme yapabilirmisiniz?

Cevap: Şu anda üzerinde çalıştığımız şahin tepesi sosyal tesisleri ve macera parkı, Beylerderesi şehir parkı ve Beylerderesi millet bahçesi çalışmalarımız devam etmektedir. Yine toplamda dokuz mahalledespor adası ve yakınca melek baba spor kompleksi ile mahalle içerisinde spor aktivitelerinin yapılabileceği halı saha, basketbol, voleybol, tenis kortu şeklinde spor aktivite projelerimiz var. Bunlar ihale aşamasında. Özel ve güzel bir proje olan Karakaya göl park projemiz var.Bölgeye değer katacak olan,su üzerinde yürünebilecek Malatya’nın ilk ve bu anlamdaki tek projesi. Bu Projemizi de titizlikle hazırlıyoruz. Meslek edindirme çalışmalarımız var.Kiltepe bölgesinde kültür evimiz var. Yine kiltepe mahallemizde Organize Sanayi Bölgesi için kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik bir çalışmamız olacak. İlyas ve bentbaşı mahallesinde birmillet kıraathanesi ve kitap kafe şeklinde bir çalışmamız var. Çukurdere de kitap kafe açılışımız inşallah yakındaolacak. Aklıma gelen yine Topsöğüt ve Çarmuzu bölgesinde yeni TOKİ projeleri için başvuruda bulunduk. Bitmek üzere… Malatya’dakiİlk projemizi TOKİ ile birlikte başladık ve bitirdik. Hiç kimse şu anda Malatya’da herhangi bir TOKİ projesi yapamadı. Biz Kendimize de Ekibimizede güveniyoruz.

Bu özgüvenimiz de çalışmalarımız böyle güzel nitelenince, güzel sonuçlar elde edince daha çok mutlu oluyoruz. Belediyesporumuz biliyorsunuz üçüncü lig de canla başla güzel bir şekilde mücadele ediyor.Belediye hizmet binası için ayrı bir şekilde çalışıyoruz. Yine Emanet çarşımızı açtık. Kurumsal ve bölgeye nitelikli bir emanet çarşısı kazandırdığımıza inanıyoruz. Yöresel ürünler pazarı o anlamdaki eksikliği, açığı giderdi. Gastronomiyi önemsiyoruz. Yakın zamanda zaten kongresini yapmıştık inşallah bu kadim Yeşilyurt’un kentsel planlama ve mimari dokunun korunması projesi de gastronomiye de hizmet edecek. Tandırımızı, peynirimizi, kiraz yaprağı sarmamızı, kirazımızı ve bölgemizin o enfes tava fırını yemeklerini herkese ve hatta tüm dünyayatanıtacağız.

VAAD EDİLEN PROJELER BİTMEK ÜZERE

Seçim öncesi vaad edilen projelerin büyük çoğunluğunu ilk yılda tamamladıklarını vurgulayan Mehmet ÇINAR, “Biz 45 tane proje ile seçime taahhütte bulunmuştuk. Şuan da 29 tanesini birer birer hayata geçiriyoruz. Taahhüdümüzü yerine getirebilmek için 16 projemiz kaldı. Biz 45 tanesini yaparız dedik ve Allah ömür verirse yapacağız da. Yapmayı düşündüğümüz ve planladığımız onlarca projemiz daha beklemede. Yeşilyurt büyük bir yer yapacağımız her proje yerini bulur. Biz daha fazlasını yapmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz.

Seçim vaatlerimizin dışında olup da düşündüğümüz projelerden bir kaçını sizlerle paylaşabilirim. Bunlar; Meslek Edindirme Projemiz, Kültür Evleri, Melekbaba spor kompleksleri stadyum projemiz, Yakınca köprü projemiz, Yeni Çırmıktı projemiz ki237 bin metrekarelik bir alanda Yeni Çırmıktı’yı, yeni bir şehir kurmayı hedefliyoruz. Turgut Özal mahallemiz kentsel dönüşüm projesi, Yine Özal mahallesi kentsel dönüşüm projesi Rezer projesi gibi nitelikli büyük projeler planlarımız arasında bulunmaktadır” dedi.

 

DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN; DURMAK YOK…

Hedef 2023 vizyonuna her geçen gün daha da yaklaştıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Yeşilyurt halkı bizi tercih etti. Onların teveccühleri ile seçildik.Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip ERDOĞAN’a ve Partimizin diğer yetkililerine teşekkür ediyorum.Bize güvendiler, inandılar. Bizlere bu anlamda yol verdiler.Biz de hem bize güvenenleri hem halkımızı hem de toplumumuzu geliştirme adına bir söz verdik. Bu söz içinde taahhütlerde bulunduk. Projelerimizi birer birer gerçekleştirerek taahhüdümüzü yerine getirmiş olacağız. Ekstradan da yolda yürüken aldığımız, öğrendiğimiz,bildiğimiz ya da uygulamalar sonucu ortaya çıkan projeleride hayata geçirip Yeşilyurt’a kazandıracağız.Gece demeden Gündüz demedençalışıyoruz.Sabah-Akşam demeden sürekli hareket halindeyiz. Hedef bizim için, ihtiyaç sınırsız ama yapabildiğimiz kadarıyla da güçlüyüz diyoruz. İnşallah daha nice nice hedefler koyup bu hedefleri bir bir aşıp ilerleyeceğiz.

Bakmadan Geçme