Yeşilyurt Belediyesin'den Helikopterle Keşif uçusu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye sınırları içerisinde helikopterle keşif uçuşu yaptı, detaylı video ve fotoğraf görüntüleri çektirdi.Yeşilyurt ilçesinin doğal güzellikleri, turistik yerleri, yeşil alanları...

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye sınırları içerisinde helikopterle keşif uçuşu yaptı, detaylı video ve fotoğraf görüntüleri çektirdi.
Yeşilyurt ilçesinin doğal güzellikleri, turistik yerleri, yeşil alanları ve mahallelerini kayıt altına almak adına gerçekleştirilen helikopter çekimine Vali Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da katılarak incelemelerde bulundu. Profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilen çekimler 2 gün sürerken, ilk gün Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır birlikte helikopterle keşif uçuşu yaptılar. Uçuş esnasında Başkan Polat, Yeşilyurt sınırlarında tespit edilen alanlara yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır’a detaylı bilgiler verdi. Keşif uçuşu sırasında her iki Başkan’da kendi fotoğraf makineleriyle Malatya’nın fotoğraflarını çektiler.
Programın ikinci gününde ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ında yer aldığı keşif uçuğu sırasında ilçeye yapacakları yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Ankara’dan gelen profesyonel ekip, Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat’ın yönlendirmesi ve önerilerine göre çekimlerini yaparken, kayıt altına alınan görüntüler detaylı bir montaj çalışmasından sonra Yeşilyurt Belediyesinin arşivine dahil edilecek.
Vali Süleyman Kamçı, uçuş öncesinde yaptığı açıklamada, “Malatya’nın genel görüntüsünü uçakla yolculuk yaparken çok sık gördük, fakat ilk kez helikopterle izleyeceğiz. Yeşilyurt Belediyesi kentin ve ilçenin görüntüsünü kayıt altına almak için böyle bir çalışma yapıyor. Böylelikle şehrimizi yukarıdan görüp, inceleyeceğiz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediyesinin girişimleriyle gerçekleşen uçuşun önemli olduğunu söyledi. Yeşilyurt Belediyesine böyle önemli bir çalışmayı hayata geçirdiği için teşekkür eden Başkan Çakır, “Yeşilyurt Belediyesini, şehrimizin görüntülerini ve fotoğraflarını çekmek adına yaptığı bu girişimden dolayı kutluyorum. Şehrimizin tamamını gezerek, çalışmalarımıza olumlu katkılar sağlayacak notlar aldık. Malatya üzerinde çok güzel, faydalı bir inceleme yaptık. Tarımsal alanlar, su havzalarını ve kıyı şeritlerini yukarıdan görme fırsatı yakaladık. Karakaya ve Çat barajının yanı sıra kentsel dönüşüm alanlarını yukarıdan inceledik. Yukarıdan baktığımız zaman modern bir şehir görüntüsünü görmek bizi mutlu etti. Yeşilyurt Belediyesini bu faydalı ve verimli çalışmasından dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Yeşilyurt ilçesinin geneline yönelik helikopterle gerçekleştirilen çekimlerin oldukça faydalı geçtiğini ifade eden Başkan Polat, “Şehrimizin son durumunu helikopter ile istediğimiz noktadan incelemek ve kayıt altına almak adına gerçekleştirdiğimiz inceleme ve keşif uçuşuna katılan Sayın Valimiz Süleyman Kamçı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, İlçe Kaymakamımız Nesim Babahanoğlu ve Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu geziyle şehrimizin genelinde devam eden çalışmalar ve yapılması planlanan projeler üzerine çok verimli bir çalışma gerçekleştirdik. İlk gün Sayın Başkanımız Ahmet Çakır ile birlikte öncelikle Karakaya ve Çat barajını gezdik, ardından Beylerdersi Viyadüğü, Yeşilyurt ilçemizin en uç sınırlarına kadar, inceleme yaptık. Uçuşlarımız profesyonel kameraman ve fotoğraf sanatçılarımız tarafından kayıt altına alındı. Görüntüler ile belediyemizin arşivi zenginleşirken, yapacağımız çalışmalara büyük katkı sağlayacaktır” sözlerini kaydetti.

Bakmadan Geçme