Yavru Leylek Yuvasýna Býrakýldý

Malatya'nýn Arguvan ilçesine baðlý Kömürlük köyünde elektrik tellerine çarparak yaralanan yavru leylek, tedavisinin tamamlanmasýnýn ardýndan yuvasýna býrakýldý.


Arguvan'ýn Kömürlük ilçesinde elektrik direði üzerinde bulunan yuvadan uçmaya çalýþan yavru leylek, elektrik tellerine çarparak yaralanmýþtý. Orman ve Su Ýþleri Bakanlýðý Malatya 15. Bölge Müdürlüðü ekipleri ve Malatya Hayvanlarý Koruma Derneði üyelerinin yardýmýyla Malatya merkeze getirilerek tedavi edilen yavru leylek, iyileþtikten sonra yuvasýna býrakýldý.
Malatya Hayvanlarý Koruma Derneði Baþkaný Hüseyin Uður, konuyla ilgili yaptýðý açýklamada, “Elektrik tellerine çarparak yaralanan yavru leyleði, Orman ve Su Ýþleri Bakanlýðý Malatya 15. Bölge Müdürlüðü ekiplerinin yardýmýyla Kömürlük köyünden alarak, Malatya Belediyesi Hayvan Barýnaðý'na teslim ettik. Veteriner hekimler tarafýndan yavru leylek tedavi altýna alýndý. 5 gün süren tedavinin ardýndan leylek iyileþti. Yavru leyleðimizi tekrar doðal ortamýna býraktýk” dedi.
Uður, vatandaþlara hayvanlara karþý göstermiþ olduðu duyarlýlýktan dolayý teþekkür ederek, “Bize bildirilen her vakayý deðerlendiriyoruz. Bu anlamda vatandaþlarýmýz büyük bir duyarlýlýk gösteriyor. Bunun yanýnda yaptýðýmýz çalýþmalarda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Orman ve Su Ýþleri Bakanlýðý Malatya 15. Bölge Müdürlüðü'ne, AKSA Elektrik yöneticileri ile Malatya Belediyesi Hayvan Barýnaðý veteriner hekimlerine teþekkür ediyorum” ifadesini kullandý.

Bakmadan Geçme