Yader Çocuğa Karşı Şiddeti Önleme Ortaklık Ağı Asil Üyesi Oldu

Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (MALATYA YADER) kurulduğu günden bu yana temsil ettiği alanın sorunlarına yönelik olarak yaptığı çalışmalar ve örnek projeler ile adından söz ettirirken çalışmaları ile de örnek bir dernekçilik anlayışı ve çalışma prensipleri geliştirmektedir.

Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (MALATYA YADER) kurulduğu günden bu yana temsil ettiği alanın sorunlarına yönelik olarak yaptığı çalışmalar ve örnek projeler ile adından söz ettirirken çalışmaları ile de örnek bir dernekçilik anlayışı ve çalışma prensipleri geliştirmektedir.
Malatya YADER çalışmalarını yeni bir başarı ile taçlandırdı, Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından kurulan ve 96 Sivil Toplum Kuruluşunun içerisinde yer aldığı “ÇOCUĞA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI”na 2018 yılında başvuru sonrasında Ortaklık Ağı Yürütme Kurulun tarafından Gözlemci üye olarak ağa kabul edildi ve çalışmaları Avrupa Birliği tarafından desteklenen Uluslar Arası Çocuk MerkeziÇOCUĞA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI yürütme kurulu tarafından takip edildi ve 18.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da yapılan değerlendirme sonucunda asil üyeliğekabul edildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya YADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÇOLAK dernek olarak kurulduğumuz 2012 yılından bu yana temsil ettiğimiz kesimin sorunlarına ilişkin birçok proje ve faaliyet gerçekleştirmekteyiz.Kurum bakımında kalan çocuklara yönelik rol model, rehberlik gelecek planlaması çalışmalarıgerçekleştirerek çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.Bakım süreci sonrası için genç kardeşlerimiz içinde rehberlik yaparak sosyal hayata uyum çalışmaları yaparka yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerinin olmazsa olmazı fon kaynaklarına ulaşmak, kaynak oluşturmak bu kaynakları verimli kullanmak ve çalışmalarımızı disipline etmek amacıylatemsil ettiğimiz kesimin sorunlarına yönelik Projeler gerçekleştirmekteyiz. Bu anlamda kurulan ve Çocuklara yönelik şiddet,istismar vb. gibi konular ile mücadele eden Uluslararası Çocuk Merkezi bünyesinde kurulan ÇOCUĞA KARŞI ŞİEDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI üyelik başvuru sürecimizi 2018 yılında başlattık ve gözlemci üye olarak ağa kabul edildik.
Çalışmalarımız ağ üyeleri tarafından takip edilerek Ağ Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Asil üyeliğe kabul edildik. Bu durum bizleri mutlu etmiştir, Tam Üyelik kabulü sonrasında Ağ Yürütme Kurulu Genel Kurulunda Malatya YADER olarak Yönetim Kuruluna aday olduk ve toplamda 96 Sivil Toplum Kuruluşu arasında yapılan oylamada 10. Sırada yer alarak az bir oy farkı ile yürütme kuruluna seçilemedik. 96 dernek içerisinden ilk onda olmamız bizleri gelecekte ağ yürütme kurulunda söz sahibi olmak ve temsil ettiğimiz kesime yönelik çalışmalarımızı daha güçlü bir yapı oluşturacağımıza yönelik inancımızı arttırmıştır.
Bu süreçte çalışmalarımızda bizleri destekleyen Malatya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşlar ile Derneğimiz Yönetim Kurulu Üye ve Gönüllülerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim 

Bülten

Bakmadan Geçme