Üstgeçit İstiyoruz

Malatya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden üniversiteli genç kız ile halen yoğum bakımda olan üniversiteli genç kız için öğrenci arkadaşları ve aileleri eylem yaparak, kazanın olduğu noktaya üst geçit yapılması talebinde bulundular.


Malatya merkez çevreyolu üzeri AVM arkasında geçtiğimiz 21 Nisan Cumartesi günü meydana gelen kaza da, 44 NS 311 plakalı araç sürücüsü yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan İnönü Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ecem Şahin (21), kardeşi Gizem Şahin (19) ve arkadaşı İnönü Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hüsniye Erkek'e (21) çarpmıştı. Kaza da, Ecem Şahin, olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan arkadaşı Hüsniye Erkek ise halen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yoğun
bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Kardeşi Gizem Şahin ise, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile kazada ölen genç kızın ve yaralanan arkadaşının aileleri Soykan Parkı'nda eylem yaptılar.
Eylemde konuşan öğrenci Hüseyin Keleş, arkadaşlarının ihmal sonucu öldüğünü ve yaralandığını belirterek, çevreyolu üzerinde yayalara yönelik iyileştirmelerin yapılmadığını ifade etti. Keleş, "Kazanın gerçekleştiği mahalde sürücülere yönelik uyarıcı, hız düşürücü levha, hız ölçücü bir caydırıcının bulunmaması kazanın oluşumunda büyük rol oynamıştır. Sürücüler için bir caydırıcılar yayalar içinde bulunmamaktadır. Ne bir üst geçit, ne bir tel örgü nede başka bir caydırıcı. Bu ihmalkarlığa neden olan hangi
kurum veya kuruluşlarsa görevlilerini ve vicdan sorumlularını biran önce göreve çağırıyoruz. Kazanın gerçekleştiği yere bir üst geçit yapılması ve ardından da arkadaşımız Ecem Şahin adının verilmesini istiyoruz" dedi.
Acılı baba Mehmet Şahin ise, kazanın oloduğu yere mutlaka bir üst geçit yapılmasını ve buraya da kızının ismini verilmesini istedi. Kazayı yaralı olarak atlatan Gizem Şahin ise babasının yanında gözyaşlarını tutamadı.
Ölen Ecem'in ve halen yoğun bakımda olan Hüsniye'nin arkadaşları, kazadaki ihmali vurgulayan dövizler ile yapılacak üst geçide Ecem'in isminin verilmesini içeren dövizler taşıdılar.

Bakmadan Geçme