Uluslar Arası Yeşil Bayrak Ödülü Malatya'ya

Uluslar Arası Yeşil Bayrak Ödülü Malatya'ya

Dünya çapında 53 ülkede uygulanan Eco-Schools Programı kapsamında Yeşil Bayrak ödülü Malatya’ya geldi.
Malatya TED kolejinin iki yıllık çalışmaları sonrasında uluslar arası ‘Yeşil Bayrak’ ödülünü kazandığı belirtildi. Dünya Çapında 53 ülkede sürdürülen Eco-Schools Programı okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler çevresel konularda bilgi edinmenin yanı sıra aileleri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede de etkin rol alacaklar.
Konuyla ilgili TED Malatya’dan yapılan açıklamada, Eco-Schools Programının okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra program dâhilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşıdığı belirtildi. Yeşil Bayrak’ın, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olduğu belirtilen açıklamada, “İlimizde Eco-Schools programını ilk kez başlatan ve etkili iki yıllık çalışma yürüten okulumuz TED Malatya Koleji çevreci yönüyle de bir ilki başararak "Yeşil Bayrak" ödülüne hak kazanmıştır. 30 Mayıs tarihinde Eskişehir’de düzenlenecek Yeşil Bayrak ödül töreninde bayrağını teslim alacak olan okulumuz, geleneksel kuru fasulye şenliklerinde bu haklı gururunu düzenlenecek etkinliklerle siz değerli velilerimizle de paylaşacaktır” denildi.
TED Malatya Koleji Eco-Schools Komitesi tarafından yapılan açıklamanın sonunda ise, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için doğa ve doğal kaynaklara olan hassasiyetini bu ödülle bir kez daha kanıtlayan tüm çalışma grubu öğretmenlerine, Eco-Team mensubu öğrencilerimize, çevreci velilerimize, desteklerini esirgemeyen yerel yönetimler ve STK’lere teşekkür ederiz” denildi.

Bakmadan Geçme