TMO'daki Arpanın Satılmasına Tepki

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Türkiye Mahsul Ofisleri Malatya depolarındaki bin 600 ton arpanın başka illere satılmaya çalışıldığını söyledi.Dedekorkut Restoran'da yaptıkları çalışmalar ile ilgili...

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Türkiye Mahsul Ofisleri Malatya depolarındaki bin 600 ton arpanın başka illere satılmaya çalışıldığını söyledi.
Dedekorkut Restoran’da yaptıkları çalışmalar ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, TMO ile ilgili yaşadıkları soruna dikkat çekti. Birlik olarak yaptıkları girişimler sonucunda Malatya’ya 6 bin ton civarında arpa getirdiklerini belirten Taneli, şu ana kadar 4 bin tonu üreticilere dağıttıklarını söyledi. Ancak şu anda Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında bulunan bin 600 ton civarında arpanın Ankara, Ağrı gibi illerdeki fabrikalara satılacağını duyduklarını belirten Taneli, “Konuyu T.M.O Yetkililerine söylediğimizde kim başvurursa ne kadar arpa varsa bölüştürüleceğini söylüyorlar. Ankara Genel Müdürlüğü de bizimle görüşmemektedir. Hiçbir işlem yapmadan üreticinin hakkı olan arpayı alarak rant elde edeceklerdi. Konuyu Malatya Milletvekillerinden Sayın Mustafa Şahin’e ilettik vekilimiz konuyu T.M.O Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanı Yardımcısına aktararak sorunu çözdü. Ankara’daki ve diğer firmaların satışı durduruldu. Şu anda 750 Ton T.M.O silolarında Pazartesi gününe kadar Besi Üreticilerine satış yapılacaktır” dedi.
Taneli, Pazartesi gününe kadar üreticilerin mutlaka Toprak Mahsuller Ofisi ajansına başvurmalarını istedi.

Bakmadan Geçme